Af - 11/03-14 15:14

Borgergruppe gør træer klar til ‘henrettelse’Borgergruppe gør træer klar til ‘henrettelse’

Borgergruppe og naturforening vil have stoppet fældningen af Københavns træer. Miljøborgmester er klar til at lave en træpolitik

storybild

På Fredensgade nær Fredens Bro vil disse træer snart blive fældet. (Billede: Sandra Høj)

På Fredensgade står flere træer med ‘bind for øjnene’. Eller måske er de blevet fældet, mens du læser dette. De står i vejen for en udvidelse af vejbanen og er blevet markeret af borgergruppen Red Byens Træer for at vise, at deres dage er talte.

- Vi vil have fældningen stoppet. Mange steder fælder man de store gamle træer uden at tænke på, hvor stor positiv betydning de har på luftforureningen, der i forvejen er for høj i København, siger Sandra Høj fra Red Byens Træer.

Forskønnelsesformand: Byen ligner en pose lort
Forskønnelsesformand: Byen ligner en pose lort

Hos Danmarks Naturfredningsforening anslår man, at 3-400 træer er blevet fældet i København det sidste år. Derfor vil man have indført en træpolitik, ligesom i Aarhus og på Frederiksberg.

- Den kunne indeholde et krav om, at man tænker de gamle træer ind, når man bygger nyt, for det er for nemt bare at fælde dem. Ved det nye Naturhistorisk Museum vil man lave et stort grønt område, men det første man gjorde, var at fælde alle træerne, siger Rune Kjærgaard Lange, der er formand for DNs københavnerafdeling.

Asfalteret cykelsti splitter fredet område
Asfalteret cykelsti splitter fredet område

Og det hjælper ikke at genplante 1:1, for de unge træer bliver sjældent gamle nu til dags på grund af blandt andet vejsalt, siger han.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er enig i, at København har brug for en træpolitik, men vil ikke love, at man helt kan undgå at fælde, når man bygger.

Her bliver cykelstien snart tre meter bred
Her bliver cykelstien snart tre meter bred

- Hensynet til træerne må ikke sætte byens udvikling i stå. Vi vil altid skulle foretage en afvejning i den konkrete situation. Og her skal vi som politikere spørge kritisk ind til muligheden for at undgå fældningen af træer i de konkrete projekt, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx