Af - 02/02-16 10:10

Bizar trend: Brødbanditter gør fugle syge og tiltrækker rotterBizar trend: Brødbanditter gør fugle syge og tiltrækker rotter

En uheldig trend med at dumpe brød i Københavns parker skader både dyr og natur og tiltrækker ulækre rotter.

storybild

Københavns Kommunne fraråder, at man fodrer byens fugle med brød. (Billede: Polfoto/Arkiv)

I flere af Københavns parker slås kommunen med et bizart brødproblem. Dynger af brød smidt på græsset gør nemlig fuglene syge og tiltrækker sultne rotter.

Heltedåd: Hoppede i det iskolde vand og reddede Bølles liv
Heltedåd: Hoppede i det iskolde vand og reddede Bølles liv

Særligt i Enghaveparken, ved Utterslev Mose og I Kildevældsparken er brødbanditterne på spil. Og noget tyder på, det ikke kun er helt almindelige parkgæster:

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Vi ser ofte noget, der kunne ligne affald fra bagerierne. Vi ved ikke, om det stammer derfra, eller hvad baggrunden er, men vi gætter på, at det handler om, at folk vil spare penge i forhold til at håndtere affald, siger Jon Pape, centerleder i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Nej tak til vilde ideer – Søerne skal være som i dag
Nej tak til vilde ideer – Søerne skal være som i dag

Han tror, resterne kan stamme fra bagerier og pizzeriaer. Andre handler i god tro og efterlader tørt brød og madrester til fuglene, men krummerne hører til i skraldespanden:

- Det er misforståelse, at man er god ved dyrene ved at fodre dem. De bliver overfordret og syge – og fuglene har ikke brug for brød, men i stedet frø og kerner. Samtidig lokker man rotterne frem, siger Jon Pape, som understreger, at fuglene sagtens selv kan finde føde.

Her er brødbanditterne på spil:

Metroxpress har tidligere beskrevet, hvordan københavnere i god tro fodrer ænder i byens søer. Men følgerne er yderst skadelige, som zoolog hos Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen i maj sidste år forklarede:

GUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i København
GUIDE: Sådan scorer du masser af Instagram-likes i København

- De her små søer er voldsomt næringsforurenede, og det bidrager man hele tiden til ved at gå og fodre. Ved at fodre vandfuglene er man med til at fjerne den naturlige føde, som for eksempel svaner er helt afhængige af, da planterne bliver dækket af alger og dør.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx