Af - 28/05-14 11:16

Tag med Forbrugerrådet på kemikaliejagt i dagTag med Forbrugerrådet på kemikaliejagt i dag

Læs hvordan Forbrugerrådet i dag tager utraditionelle metoder i brug overfor kemikalier i varer, som især truer vores sundhed.

storybild

Hvis du vil med på klapjagt efter sundhedstruende kemikalier så mød op i dag ved Storkespringvandet på Strøget i København, lyder en invitation fra Forbrugerrådet (Billede: Polfoto/Arkiv)


I dag klokken 15 inviterer Forbrugerrådet Tænk københavnere med på klapjagt efter kemiske stoffer, som står på EU's liste over stoffer, som udgør en sundhedsrisiko for forbrugerne.

Jagten indledes ved Storkespringvandet på Strøget i København, hvorfra alle fremmødte sammen med Forbrugerådet går ud i omkringliggende butikker for at afsløre de af EU risikostemplede kemikalier.

Politiker gør sig selv til forsøgskanin: Lagde krop til kemi-forsøg
Politiker gør sig selv til forsøgskanin: Lagde krop til kemi-forsøg

Afsløringerne udføres ved hjælp af App’en ’Tjek Kemien’, som scanner og med det samme giver besked fra leverandøren om indholdet af særligt problematiske stoffer i for eksempel legetøj, tøj, tekstiler og møbler.

App'en, som dog ikke kan tjekke fødevarer, kosmetik og rengøringsmidler, dækker flere end 5 millioner stregkoder fra mere end 250 virksomheder. Og flere er på vej ifølge Forbrugerrådet.

Advarsel: Din baby kan få kræft af sin bæresele
Advarsel: Din baby kan få kræft af sin bæresele

Tjek Kemien’ er et godt eksempel på, at forbrugerne i samarbejde og med de rigtige redskaber kan forbedre forholdene, når de handler. Jeg kan kun opfordre til, at flere hjælper os med at scanne på onsdag – især hvis man interesserer sig for, hvilke problematiske stoffer vi bliver påvirket af i vores hverdag – og hvordan vi undgår dem,” siger Claus Jørgensen.​

Novozymes-overskud: Vi vil vaske uden kemikalier
Novozymes-overskud: Vi vil vaske uden kemikalier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx