Af - 20/01-14 07:01

Konfliktmæglere får flere til at droppe klagerKonfliktmæglere får flere til at droppe klager

To konfliktmæglere har i et års tid hjulpet under nabostridigheder i Tingbjerg. Det giver et bedre naboskab, siger de.

storybild

I Tingbjerg har to konfliktmæglere i et års tid hjulpet beboerne med at løse deres interne stridigheder. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det giver et bedre naboskab og en større forståelse for hinanden. Sådan siger Karin Hansen og Anne Michelini om den konfliktmægling, de i godt et års tid har tilbud beboerne i Tingbjergs boligforeninger.

- Vi prøver at undgå, at en beboer ender med at klage, for når først det sker, så eskalerer det hurtigt. Vi har set, at beboere klager til boligselskabet uden selv at have talt med naboen først. Det er vores klare fornemmelse, at når de får talt med os og hinanden, så forebygger det en klage, siger Karin Hansen, der vurderer, at de får henvist stridende naboer eller utilfredse beboere cirka en gang om måneden.

Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år
Boligselskab: Vi kommer til at sætte flere unge på gaden næste år

- Men det er relativt nyt, så beboerne skal også lige finde ud af, at vi er der. Det har været meget brugbart, for der opstår let konflikter, når folk bor tæt sammen. Alle har en ide om, hvordan det gode liv skal leves, men det er ikke sikkert, at naboen er enig i, at det er sådan, siger hun.

For mange handler det ganske enkelt om at blive hørt og taget alvorligt, siger Anne Michelini.

- I dag kommer man nok mere frem med sin utilfredshed end tidligere, hvor man i højere grad holdt det for sig selv og bare tænkte sit om naboen, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx