Af - 02/05-14 09:05

Turister strander i havnenTurister strander i havnen

Manglende busforbindelse betyder, at turisterne ikke kan komme væk fra den stort anlagt krydstogtterminal i Nordhavn, der åbner i dag

storybild

(Billede: Polfoto)

Det ser flot ud, men måske ikke så flot, at man vil blive der hele dagen. Den nye store krydstogterminal i Nordhavn, der fra i dag kan modtage tre skibe ad gangen med op til 5.000 om bord hver, mangler forbindelse til omverdenen.

Den eneste buslinje, der kører derud er nemlig bus 26, der ikke kører i weekenden - hvor de fleste skibe lægger til.

- Det er mange mennesker, der efterspørger den offentlige transportmulighed. Jeg synes ikke, vi kan være det bekendt overfor gæsterne, at der ikke er offentlig transportmuligheder i weekenderne, hvor hovedparten af anløbene sker, siger Arnt Møller Pedersen, der er krydstogtdirektør i Copenhagen Malmø Port (CMP) til Politiken. CMP står for driften af Københavns havn, herunder Nordhavn

Han tilføjer:
- Dels går byen og erhvervslivet glip af penge. For jo længere tid det tager at komme til centrum, jo færre penge bruger krydstogtgæsterne, og dels får man utilfredse kunder.

Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn
Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn

Også Jesper Boas Schmidt, der er grundlægger og direktør for krydstogtselskabet Bella Vista og en række andre bureauer med speciale i krydstogtrejser, mener den manglende offentlige buslinje en stor misforståelse fra kommunens side. Han siger til Politiken, at det kan give alvorlige problemer, hvis tusindsvis af passagerer skal ud til krydstogtterminalerne på samme tid og kun har mulighed for at benytte sig af taxa eller shuttlebus.

Ikonisk silo bliver til boliger
Ikonisk silo bliver til boliger

Københavns Kommune mener dog ikke, at problemet skal løses af offentlige busser. Det skriver direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Anne Skovbro, i en mail til Politiken.
-Passagererne kommer i meget store ryk og har særlige behov, som ikke på fornuftig vis tilgodeses med almindelig kollektiv bustrafik med faste ruter og køreplaner, skriver hun.

5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt
5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Kæmpe nedtur for 'irriteret' Axelsen:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx