Af - 25/11-15 16:52

Hjemløse tog sig af Renee: Nu takker hun dem på en rørende mådeHjemløse tog sig af Renee: Nu takker hun dem på en rørende måde

Hun voksede op i et kaotisk miljø og endte i en periode selv på gaden, hvor de hjemløse tog sig af hende. Nu giver hun tilbage ved at strikke huer til gadens folk.

Bildstrecke im Grossformat »

- Der er meget historie bag, hvorfor jeg gør det her. Jeg er vokset op i et kaotisk miljø med en mor, der var prostitueret og alkoholiker. Da jeg var helt ung fik jeg selv et alkoholmisbrug og begyndte at hænge ud med de hjemløse, der tog sig af mig.

Sådan fortæller Renee Michelle Madsen, der i dag er 30 år, har været ædru i tre år og nu bor på Amager med sin mand.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hun har ikke længere kontakt til moren – i stedet finder hun kærligheden hos de hjemløse, som hun kalder sin familie. En familie, hun i gennem tre år har hjulpet med at holde varmen ved at uddele huer til dem.

Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her
Galleri: 500 hjemløse deltog i Hjemløsedagen - se billederne her

Projektet Hueforbi tog sin form, da hun begyndte at hækle i forbindelse med genoptræningen af en brækket hånd. Det blev til en masse huer, som hun begyndte at uddele til hjemløse.

I et rum i lejligheden står et gammelt skrivebord med en symaskine. På væggen bag er der hylder med tråd og huemærker, og på bordet har hun skrevet længdemål med en tus. Garnet – som hun får gennem donationer – trevler hun op og farvesorterer.

TV: Se hjemløses vilde danse-moves ved Folkeklubben-koncert
TV: Se hjemløses vilde danse-moves ved Folkeklubben-koncert

Huerne er personlige, fortæller hun og findes i alle slags farver. De er foret med fleece, og så har de en lille lomme, hvor de hjemløse kan gemme noget værdifuldt, hvis de skulle blive rullet.

For Renee er der også en stor personlig gevinst ved det hårde arbejde:

Når man kan se, at det er koldt, så varmer det at tænke på, at der er hjemløse, der har det lidt varmere, fordi jeg har givet dem en hue. Det gør mig helt vildt glad.

De sidste tre år har hun lavet omkring 120-130 huer om året. Lige nu arbejder hun på 20 huer til Husforbi i Bragesgade. Det er julegaver til folk, der sover på gaden. Ellers plejer hun selv at dele huerne ud og få historier fra de hjemløse i bytte.

- Jeg har ikke lyst til bare at kaste dem ud som frisbees. Når jeg giver huen, får jeg i flere tilfælde også meget at vide om den person, jeg giver den til. Det giver mig indblik og forståelse.

Hjemløse iført Renees huer.

Der har været en del interesse for hendes projekt, og flere har også ville købe huerne eller give pengedonationer, men det siger Renee nej til. For hende er der en værdi i at holde det simpelt.

Kommune til hjemløse: Vis os dine boner, hvis du vil have støtte
Kommune til hjemløse: Vis os dine boner, hvis du vil have støtte

- Hvis jeg solgte huerne, skulle jeg starte en virksomhed, og det ville jeg ikke kunne overskue. Folk kan bytte huerne for et sæt uldundertøj, og så kan jeg give det videre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx