Af - 25/11-15 10:52

Tommy og Jeff-sagen spidser til: Politikere kritiserer 24-års-reglenTommy og Jeff-sagen spidser til: Politikere kritiserer 24-års-reglen

Sagen om Tommy og Jeff har fået flere politikere op ad stolen.

Bildstrecke im Grossformat »

Jefferson Odorico Santos - også kaldet Jeff - skal forlade landet på fredag, selv om hans partner Tommy Kirkegaard arbejder 65 timer om ugen i gennemsnit og selv mener, at han sagtens kan forsørge Jeff.

Sagen vækker nu harme på Christiansborg, skriver Ekstra Bladet, der har talt med flere politikere, som kritisere 24-års-reglen, der er baggrund for, at Tommy og Jeff med stor sandsynlighed forlader landet på fredag.

- Det virker virkelig urimeligt, sådan som sagen oplyses. Hvis det eneste problem er, at manden har arbejdet for meget, er det jo rablende, siger Simon Emil Ammitzbøll, der er integrationsordfører for Liberal Alliance.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Også hos Det Konservative Folkeparti vækker sagen undren, og her lægger man op til et kig på lovgivningen.

- Vi er altid åbne for at kigge en lov nærmere efter i sømmene, hvis den viser sig at være uhensigtsmæssig. Og i denne sag er der noget, der ikke hænger sammen, siger partiets integrationsordfører, Naser Khader.

Tommy arbejder 65 timer om ugen - alligevel bliver hans partner smidt ud af Danmark
Tommy arbejder 65 timer om ugen - alligevel bliver hans partner smidt ud af Danmark

Tommy Kirkegaard er sygeplejerske og har dermed et job på den såkaldte positivliste, og det betyder, at han har et arbejde, der kvalificerer parret til at få dispensation i forhold til 24-års-reglen.

Men fordi han kun er ansat som vikar, og dermed ikke har fast arbejde 37 timer om ugen, så går det alligevel ikke med dispensation. 22-årige Jeff skal derfor forlade landet senest fredag, hvor Tommy så har planer om at tage med.

- Hvis Jeff bliver nødt til at rejse, så rejser jeg også, sagde Tommy i mandags, da metroxpress fik hans ord på sagen.

Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop
Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop

Sagen vækker ikke kun vrede på den politiske højrefløj. Også hos Radikale Venstre vækker den harme, og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen er rystet over sagen. Hun skriver i en besked til Ekstra Bladet:

'Det virker helt ude i hampen. Et ærgerligt eksempel på at systemerne - og politikerne - igen forsøger at forhindre folk i at gifte sig med hvem de vil og bo i deres eget land. Så længe de ikke trækker offentlige ydelser, hvorfor skal vi så definere, hvilken slags job forsørgere skal have?'

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg samt fra Udlændingestyrelsen, men ministeren har ikke tid og styrelsen har ikke svaret på henvendelserne.

På to sygehuse kan du nu give karakterer til lægerne
På to sygehuse kan du nu give karakterer til lægerne

TOMMY & JEFF BLIVER TVANGSSKILT PÅ FREDAG - HJÆLP MED AT FORHINDRE DET!Mine fantastiske, nygifte naboer, Tommy & Jeff,...

Opslået af Jacob Egevang på 22. november 2015

Retarderet bror får statsborgerskab efter avisomtale
Retarderet bror får statsborgerskab efter avisomtale

LÆS OGSÅ: Udgifter til asyl fordoblet til godt ni milliarder

LÆS OGSÅ: Støjberg om hastelov: Menneskeretskritik ændrer intet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx