Af Peter Astrup - 04/01-18 16:04

To kvinder blev dræbt i vandscooter-tragedie: Gerningsmanden får to års fængselTo kvinder blev dræbt i vandscooter-tragedie: Gerningsmanden får to års fængsel

To år bag tremmer. Det var den straf, som Københavns Byret torsdag eftermiddag nedlagde over den 25-årige hovedtiltalte i den såkaldte vandscootersag. Den 25-årige havde allerede erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab og dermed påtaget sig ansvaret for at to unge amerikanske kvinder mistede livet i Københavns Havn den 6. maj 2017, da han ramte deres lille såkaldte GoBoat med sin vandscooter.

storybild

Her ses nogle af de tiltaltes vandscootere efter ulykken. (Billede: Mathias Øgendal)

Han sejlede forud for ulykken rundt i Københavns Havn med høj hastighed.

Den 25-årige mand er i øvrigt fortsat beskyttet af navneforbud i sagen, da anklagemyndigheden endnu ikke har taget stilling til om den ønsker at anke dommen til skærpelse. Der kan i princippet gå op til 14 dage. Den tiltalte selv modtog dommen.

LÆS OGSÅ: Stort energiselskab skiftede navn - nu bliver det mødt med overraskende stævning

»Vi er tilfredse med dommen, som Københavns Byret har afsagt. Vi ser det som om, at retten har bestemt sig for en hård straf, men også udvist besindighed ved at erkende, at der netop var tale om en ulykke,« sagde forsvarer Jane Ranum umiddelbart efter retsmødet torsdag eftermiddag.

Hun forklarede, at hendes klient ikke ønsker at anke dommen.

Forsvaret havde påstået, at der maksimalt burde være tale om et års fængsel til den hovedtiltalte, hvor anklagemyndigheden havde påstået fire års fængsel. Anklagemyndigheden forsøgte at dokumentere, at alle de otte tiltalte havde haft en fælles hensigt om, at sejle ind til Københavns Havn og sejle rundt og lave ballade. Det mente dommeren ikke kunne påvises i retten, men at sejleriet i højere grad så ud til at være præget af tilfældigheder.

LÆS OGSÅ: Politiet målte danskernes fart på motorvejen - en bilists fart vil nok få de fleste til at måbe

Af samme årsag, så blev de øvrige tiltalte ikke dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, om at man i 'grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed'. De blev dog alle dømt for overtrædelse af loven om sikkerhed til søs, da retten dog mente, at de havde sejlet alt for stærkt og uhensigtsmæssigt. Altså en noget mildere lovovertrædelse.

»Vores begæring var jo fire års fængsel og vi vurderede, at der var grundlag for en domfældelse om en overtrædelse af straffelovens paragraf 252. Det tager vi nu op med statsadvokaten, når vi vurderer om vi anker dommen,« sagde anklager Elisabeth Boserup efter retsmødet.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx