Af - 15/10-14 16:35

Pisserenden i København er ved at drukne - i pisPisserenden i København er ved at drukne - i pis

Tis og affald er blevet så almindeligt i Indre Bys natteliv, at mange nu fast barrikaderer kælderbutikker med tis-værn om natten.

Bildstrecke im Grossformat »

Med en pludrende datter i barnestolen triller en mor ned ad gaden. Morgenens myldretid præger Pisserenden, der denne morgen lever op til sit kælenavn. Der er våde afmærkninger på de fleste trappesten, og lugten af tis rammer igen og igen næseborene, når man går rundt i området.
Som en butiksansat udtrykker det: Det er da aldrig sjovt at åbne butikken lørdag morgen, for der stinker hele Vestergade af tis.

Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?
Politiker: Skal København være en partyby eller stillezone?

I kælderbutikken Carmen i Larsbjørnsstræde holder Sascha Eisensøe til. Hun har - som mange af de andre butikker - investeret i det, hun kalder et ‘pis-værn’, som skærmer hele trappeskakten.

- Det lykkes alligevel altid nogle lige at få klemt den ind i hjørnet og tisse ned ad trappen. Når jeg beder dem lade være, får jeg at vide, at jeg skal passe på, eller jeg får et par på kassen, fortæller Sascha Eisensøe, der indtil i sidste uge boede på den anden side af gaden.

Denne vogn skal spule urin væk i Pisserenden
Denne vogn skal spule urin væk i Pisserenden

- Jeg har boet her i 23 år, men de seneste fire år har været et rent mareridt. For en uge siden flyttede vi ud af området. Jeg har ikke haft en nat de seneste fire år, hvor jeg ikke er blevet vækket mindst tre gange - også i hverdagene. Der har altid været liv i området, og det er fint, men det er intensiveret helt vildt de seneste år, siger hun og tilføjer, at stemningen i især Vestergade er blevet så aggressiv, at hun ikke længere tør lade sin datter vokse op i området.

Hun har besøg i butikken af to andre erhvervsdrivende fra området, som også bor i Pisserenden.

Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling
Historisk Københavner-bar mister morgenbevilling

- Folk kommer ind til byen for at feste, men der er ingen forståelse for, at her også bor nogen. Hvis vi tog til et villakvarter og holdt fest på gaden og tissede i folks indkørsler, så ville politiet jo være der på ingen tid og lukke festen. Men det sker ikke her, siger Kenny Aleksandr og høster anerkendende nik fra de to andre.

- Der er kommet flere barer, men der er også sket noget med folks opførsel. Folk er aggressive, og det er en virkelig kedelig udvikling, siger Jesper Richardy, der har butik i Krystalgade.

København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet
København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet

Diskussionen blusser op blandt de tre. Skal der stilles større krav til barejerne, eller gælder det om at få mere synligt politi på gaden? Og hvad med kommunen - gør den nok for at holde byen ren? De er langtfra enige, de tre - kun om at noget bør ske, før Pisserenden går til. I pis.

Hvad synes du, der bør ske med nattelivet i Indre By? Deltag i debatten her på siden eller på Facebook.com/mxkbh

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne kæmper med indre...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
33-årig YouTube-stjerne er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx