Af - 11/06-15 14:33

Verdenskendt street-art indtager VesterbroVerdenskendt street-art indtager Vesterbro

Dansk stjerne-fotograf har skaffet seks store street art-kunstnere til byen, som lige nu maler løs på Vesterbro.

Bildstrecke im Grossformat »

Duften af frisk spraymaling har de seneste dage hængt tungt luften flere steder på Vesterbro, hvor seks af verdens mest respekterede street art-kunstnere er i færd med at udsmykke hver deres gavl i byrummet.

Se de facinerende billeder af kunstnernes foreløbige arbejde med malerierne i galleriet øverst i artiklen!

De 15-20 meter høje gavlmalerier bliver lavet frem mod weekenden i forbindelse med den anerkendte, danske stjerne-fotograf Søren Solkærs kommende udstilling SURFACE i Øksnehallen.

Menneske-skulptur stjålet  fra bænk på Strøget
Menneske-skulptur stjålet fra bænk på Strøget

Magiske værker
Her kan man opleve 122 portrætter af de mest betydningsfulde kunstnere på den internationale streetart-scene. Et projekt, som Søren Solkær har arbejdet på i tre år på, og københavnerne nu også kan høste frugten af.

- Der var nogle af kunstnerne, jeg forelskede mig i på grund af deres magiske arbejdsmetoder og værker. Og så tænkte jeg, det kunne være fantastisk at få deres værker op at hænge i bybilledet, og derfor inviterede jeg dem, fortæller Søren Solkær, der fået 350.000 kroner i støtte af Københavns Kommune til de seks udendørs-værker.

- Vi har ikke særlig meget street art i den helt store skala her i byen. Så jeg synes, det var vigtigt, at folk også kan opleve det helt tæt og følge den magiske proces, når kunstnerne laver det, siger Søren Solkær.

Kinesiske DALeast, der er en af seks inviterede kunstnere, er enig i, at streetart i høj grad bør opleves på nært hold.

- Det skal ses. Ikke bare på fotos, men også i virkeligheden. Det er ligesom med sex. Det er også bedre end at masturbere, siger DALeast.

LÆS OGSÅ: Dansk fotograf: Her er billedet jeg ALDRIG tager igen

LÆS OGSÅ: Kæmpegalleri: Var du også med til Distortion?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx