Af - 24/09-15 10:55

Studerende i farezonen: Fupmagere hærger blandt lejeboligerne i KøbenhavnStuderende i farezonen: Fupmagere hærger blandt lejeboligerne i København

To af landets største lejeboligsider har stoppet 187 falske annoncer i København i år. Problemet er størst, når studiestart presser markedet.

storybild

Man skal være opmærksom, når man leder efter en lejebolig i København. (Billede: Polfoto/Dresling Jens/Arkiv)

Som boligsøgende skal man være vågen, når man søger tag over hovedet, for det er langt fra alle boligannoncer, der er ægte.

To af landets mest populære steder at finde sin lejebolig, BoligPortal og Lejebolig.dk, har stoppet 324 falske annoncer i 2015 indtil videre, og 187 af dem er i København.

- Det er primært noget, vi oplever i København, og her i perioden omkring studiestart stopper vi i hvert fald 50 procent flere falske annoncer, siger direktøren i BoligPortal, Henrik Løvig, der oplyser, at det oftest er udlændinge, der forsøger at snyde de boligsøgende.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hos Lejernes Landsorganisation i Hovedstaden oplever man heldigvis få, der bliver decideret snydt, men her kan man også mærke, at der er flere snydere omkring studiestart, for der er flere som ringer ind med tvivl om annoncernes ægthed.

- Det kommer nu her, hvor desperationen for at få en bolig er størst, siger Claus Højte, der er direktør for afdelingen i Hovedstaden.

- Der er så meget knald på boligmarkedet, at de fleste er villige til at skrive under på hvad som helst og betale hvad som helst for at få en bolig, og så er der jo frit slag for de her fupmagere, siger han.

Kristians jagt på en roommate blev en indbringende forretning
Kristians jagt på en roommate blev en indbringende forretning

Fra BoligPortals side understreger Henrik Løvig, at de gør meget ud af at stoppe annoncerne, og at de får fjernet langt det meste.

- Vi har godt fat i det. En gang i mellem sker der noget, fordi de finder en ny måde at snyde på, og der er det så vores opgave at være hurtige og lukke det ned igen, siger han.

Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet
Nørrebros borgere jubler: ByOasen er reddet

Lejebolig.dk har samme melding, men her gør man også opmærksom på, at man altid selv skal være opmærksom, når man kigger på lejeboligannoncer - især i den pressede tid omkring studiestart.

- Når der er meget run på boligmarkedet, og der er få boliger, så har snyderne lettere ved at overbevise folk om, at de skal ignorere advarselslamperne, siger Michael Eggert, der er direktør i Lejebolig.dk.

- Vi har en rigtig god validering, men man kan risikere, at der ryger en falsk annonce igennem, så det er vigtigt, at brugerne altid har antennerne ude i forhold til sådan noget, og det fortæller vi dem også, siger han.

TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her
TV: Mette cykler rundt med ældre mennesker - kom med på turen her


LÆS OGSÅ: Københavnerne skal opdrages til bedre cykelmanerer

LÆS OGSÅ: FORE! Psykedeliske svampe trækker folk til golfbanen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx