Af - 02/11-15 10:30

Derfor får Uber lov at køre videre i KøbenhavnDerfor får Uber lov at køre videre i København

Politiet venter med at gribe ind i Uber-sagen.

Uber-chaufføren Daniel Jensen fortæller om den anspændte situation mellem taxichauffører og Uber-chauffører på hovedstadens veje. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Trods massive protester fra taxibranchen og en politianmeldelse fra Transportstyrelsen er det - et år efter Ubers ankomst til København - stadig muligt at swipe sig til en privatchauffør via den amerikanske taxitjeneste.

Uber-chauffører bliver hængt ud i database
Uber-chauffører bliver hængt ud i database

Nu løfter Københavns Politi, som fortsat ikke har rejst tiltale mod Uber, sløret for, hvorfor man endnu ikke er gået videre med sagen.

Taxikrig i København: Du skal ikke vise dig på Nørrebro
Taxikrig i København: Du skal ikke vise dig på Nørrebro

- Vi er lige nu ved at undersøge, om det er nødvendigt, at vi afventer en udmelding fra EU. Har en EU-dom betydning eller ej i forhold til at sætte den danske sag i bero? Det er vi ved at finde ud af, siger Vibeke Thorkil-Jensen, advokaturchef i Københavns Politi, til Dansk Taxi Råd.

Trusler, vold og chikane: Uber-chauffører beskytter sig med alarmhold
Trusler, vold og chikane: Uber-chauffører beskytter sig med alarmhold

Sagen, der er indbragt for EU-domstolen, stammer fra Barcelona, hvor en dommer besluttede, at den skulle køre på europæisk niveau.

Her skal det afgøres om Uber er en taxitjeneste eller nærmere en elektronisk formidling af service. Og det får altså konsekvenser for den danske lovgivning:

- Det ville jo virke meget mærkeligt, hvis Danmark kom med et indlæg om betydningen af EU-sagen og anklagemyndigheden så havde en anden holdning, siger Vibeke Thorkil-Jensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Susan Himmelblå om ikonisk scene med...
bt.dk
Michael Dyrby: Jeg kan ikke slippe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx