Af - 09/09-14 08:29

Stor stigning i rotte-sager presser KøbenhavnStor stigning i rotte-sager presser København

På to år er der kommet så mange nye anmeldelser om rotter i Københavns Kommune, at skadedyrsbekæmpelsen ikke længere kan følge med.

storybild

Antallet af anmeldte rotte-sager i København er steget voldsomt det seneste år. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Rotter i skraldeskure og baggårde er blevet et mere almindeligt syn i København. På få år er antallet af anmeldelser om skadedyrssager i Københavns Kommune steget enormt. Efter i mange år at have ligget nogenlunde stabilt på 4.400 anmeldelser om året frem til 2012, er antallet i år allerede over 5.000 og forventes at stige til 6.000 inden årets udgang. De mange rottesager er ved at vokse skadedyrsbekæmpelsen over hovedet.

Baby i barnevogn bidt af rotte
Baby i barnevogn bidt af rotte

- Vi har svært ved at følge med. Især på udrykningstiden er vi ikke så hurtigt ude, som vi gerne vil være, og som vi har været tidligere. Samtidig er der nye lovkrav om forebyggelse, og der har vi også svært ved at gøre en ordentlig indsats, siger Jon Pape, serviceområdechef i teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Stigningen i rottesager er ifølge Jon Pape et generelt problem over hele byen, og der er ingen tegn på, at det skyldes de mange metroudgravninger i byen.

KORT: Danmark drukner i rotter
KORT: Danmark drukner i rotter

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor vi ser denne her stigning. Det er ikke nødvendigvis, fordi der er kommet flere rotter. Det kan skyldes klimaforandringer, stigende indbyggertal, forfald i stikledninger og faldstammer eller at folk ganske enkelt er blevet bedre til at melde problemerne til os. Men det skal finde ud af nu, siger han.

København oplever kæmpe rotte-boom
København oplever kæmpe rotte-boom

Politikerne i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg skal nu tage stilling til et forslag om at øge indsatsen mod rotterne. Her foreslås det, at den øgede indsats finansieres af et øget gebyr på skadedyrsområdet, som opkræves over ejendomsskatten.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Derfor blokerer de lokale for Pusher...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx