Af - 26/03-14 12:00

Unge søger mod tekniske uddannelserUnge søger mod tekniske uddannelser

Flere unge i Hovestaden vil nu gå på handel- og tekniskgymnasium

storybild

Hvad farve skal huen have? Flere unge i Hovedstaden er begyndt at satse på den blå hue. (Billede: polfoto)

Flere unge vil have studenterhuer med blåt bånd. Ifølge nye tal fra Region Hovedstaden mærker man lige nu en stigning i søgningen til de gymnasielle uddannelser, der fokuserer på teknik og handel.

I år har 1352 nye elever nemlig søgt ind på Hovedstadens fem tekniske gymnasier, de såkaldte htx, og det er 187 flere end sidste år. På de fire handelsgymnasier er stigningen lidt mindre, nemlig 126 flere end sidste år, så i alt 1769 har søgt om optagelse.

Kombinér musik og fysik på HTX
Kombinér musik og fysik på HTX

Langt de fleste unge søger dog stadig ind på de almene gymnasium og hf, men tallet er her faldet en anelse.

Region Hovedstaden har længe efterlyst flere elever på de tekniske uddannelser, og derfor glæder stigningen også regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), der dog vil benytte medvinden til at skabe bedre geografisk spredning i hhx og htx, så flere endnu vælger disse uddannelser.

Arbejdsløsheden stiger voldsomt for danske unge
Arbejdsløsheden stiger voldsomt for danske unge

- Som noget nyt søger de unge i højere grad de erhvervsgymnasiale uddannelser. Derfor har vi også i regionen et godt afsæt for en dialog med erhvervsskolerne om flere uddannelsessteder for hhx og htx, sådan at vi får endnu flere unge til at få en erhvervsrettet studentereksamen, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx