Af - 07/01-14 10:15

Borgmester boykotter moske-åbningBorgmester boykotter moske-åbning

Dansk Forlkepartis nye kulturborgmester har ikke tænkt sig at møde op til åbningen af den nye stormoske

storybild

Minaretten hejses på plads på den nye stormoske i Rovsingsgade. (Billede: Polfoto)

Dronningen og statsministeren er inviteret, men det får ikke Københavns nye kulturborgmester Carl Chistian Ebbesen (DF) til at møde op, når den nye stormoske på Rovsingsgade i København åbner til maj.

Tværtimod erklærer borgmesteren forud for åbningen, at han ikke på nogen måde øsnker at støtte dets aktiviteter.

- Det er dybt bekymrende, at der snart åbner et monument for islamistiske holdninger midt i hovedstaden, Og der er al mulig grund til at holde øje med, om aktiviteterne holder sig inden for lovens rammer, siger DF-borgmesteren til Berlingske Tidende.

Danmarks første moské er langt fra færdig
Danmarks første moské er langt fra færdig

Og han er ikke den eneste på Rådhuset, der vil blive væk fra åbningen, for heller ikke Lars Aslan Rasmussen, integrationsordfører for Socialdemokraterne i København, kommer, hvis han bliver inviteret.

- Personer, som går ind for menneskerettigheder, dukker ikke op til åbningen af et projekt, der er finansieret af en diktator i et land, der ikke har religionsfrihed. Jeg anerkender fuldt ud religionsfrihed og retten til en moské. Jeg har bare ikke lyst til at komme, siger han til Berlingske Tidende.

Prominente danskere ønsker ny stormoske
Prominente danskere ønsker ny stormoske

Stormosken er nemlig bygget med hjælp fra den afgåede emir af Qatar, som har doneret 150 millioner kroner. Han er også inviteret til åbningen.

Hos Dansk Islamisk Råd afviser man dog, at moskeen skulle have en skjult dagsorden.

- Der er ingen ekstern dagsorden her på stedet. Uanset om den dagsorden kommer fra Qatar, Saudi-Arabien eller andetsteds. Det kan jeg garantere. Dansk Islamisk Råd står for alle religiøse aktiviteter og al religiøs vejledning. Og det sker inden for rammerne af dansk lov, siger formand for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, til Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx