Af - 28/10-14 15:07

Her får du gratis fodbad med fællessangHer får du gratis fodbad med fællessang

Efter badeanstalten på Sjællandsgade genopstod sidste år bliver der langt fra kun skrubbet negle og vasket svedige armhuler i de gamle gemakker. Vi tog med til Fodbad & Fællessang.

storybild

Det er ofte gode, gamle klassikere, der fylder badeanstalten, når der er Fodbad & Fællessang den sidste tirsdag i måneden. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

‘Det var i 1949 eller cirka deromkring, at der var krig i Korea’.
Til tonerne fra en guitar bliver den klassiske Kim Larsen sang “Jutlandia” sunget for fulde drøn i det gamle Sjællandsgade Bad på Nørrebro.

Den gamle, fredede badeanstalt fra 1917 har endnu en gang slået døren op til Fodbad & Fællessang, som de gør den sidste tirsdag i hver måned.

- Det er en fast del af vores kulturarrangementer. Fodbad & Fællessang drejer sig især om forebyggelse af social ensomhed igennem sang og samvær, siger Søren Høyer, der er fundraiser i Sjællandsgade Badet.

København bruger 31 mio. kr.  på kunstig skibakke
København bruger 31 mio. kr. på kunstig skibakke

Badeanstalten lukkede i 2010, men siden kæmpede en række lokale kræfter for en redning, og sidste år genopstod lokalerne igen som badeanstalt. En af gæsterne denne tirsdag er 61-årige Poul Voss-Knude fra Nørrebro.

- Jeg er ganske enkelt kommet for at synge, og det er naturligvis dejligt, at nogle tog initiativ til kæmpe videre. I 70’erne boede jeg i Skyttegade, og den gang var vi hernede og bade en gang om ugen, siger han, inden Lars Lilholts “Kald det kærlighed” bliver slået an på guitaren.

Badeanstalten er drevet af en frivillig forening og har kun åbent for badende gæster tirsdag, onsdag, lørdag og søndag. Derudover byder de gamle lokaler på Sjællandsgade 12A på en række kulturarrangementer.

Borgmester vil have vinterbad på Islands Brygge
Borgmester vil have vinterbad på Islands Brygge

- Vi prøver altid at lave arrangementerne med et link til badekulturen, og vi kan mærke en stor opbakning blandt lokalbefolkningen, siger Søren Høyer.

For at skaffe penge til driften, bliver lokalerne ofte lejet ud til profesionelle fotooptagelser, og i fremtiden vil VICE x WIMP holde koncerter med forskellige bands i den gamle badeanstalt.


LÆS OGSÅ: København får 500 parkeringspladser med kultur på toppen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx