Af - 18/08-15 11:21

TV: Sådan bliver du scannet i Københavns LufthavnTV: Sådan bliver du scannet i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn har indført kropsscannere i sikkerhedskontrollen. Se her, hvordan de fungerer.

Se lufthavnspersonalet demonstrere den nye kropsscanner i Københavns Lufthavns sikkerhedskontrol. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Biiip.

De fleste flypassagerer har hørt dén lyd, når de går gennem metaldetektoren i Københavns Lufthavns sikkerhedskontrol. Men nu bliver du ikke længere hevet til side og kropsvisiteret, hvis detektoren lyser rødt.

I stedet står en ny kropsscanner for arbejdet med at finde frem til, hvad der udløser alarmen. Mandag indførte Københavns Lufthavn nemlig kropsscannere i sikkerhedskontrollen som en del af nye internationale sikkerhedsregler.

15-årig fængslet: Truede med bombe i Københavns Lufthavn
15-årig fængslet: Truede med bombe i Københavns Lufthavn

Hvis en passager udløser alarmen bliver vedkommende bedt om at stille sig på en markeret cirkel i midten af scanneren, løfte armene og dreje rundt om sig selv, mens scanneren arbejder.

Scanneren, som udsender helt ufarlige elektromagnetiske stråler, tager ikke billeder af passagererne, men den mistænkelige genstand vises på en grafik med en gul firkant, så sikkerhedspersonalet ved, hvor de skal visitere.

Se i videoen, hvordan du kommer igennem det nye tjek.

Tv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og bryster
Tv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og bryster

Efter planen skulle de nye kropscannere først indføres 1. september, men på grund af den seneste debat om nærgående kropsvisiteringer i Københavns Lufthavn, har man valgt at fremrykke brugen af scannerne.

Første dag med det nye udstyr er gået planmæssigt, og lufthavnen forventer ikke længere ventetid ved sikkerhedstjekket.

Medarbejderne i sikkerhedskontrollen er glade for det nye system, som betyder færre knæbøjninger og mindre belastning for ryggen, fordi de ikke skal kropsvisitere nær så mange passagerer som tidligere.


LÆS OGSÅ: Chikane-klager ryster lufthavnsvagter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx