Af - 14/05-14 18:57; Opdateret: 14/05-14 19:36

Ministre jubler over ny metro: Skaber flere arbejdspladserMinistre jubler over ny metro: Skaber flere arbejdspladser

Københavns Kommunes plan om at udvide metrolinjen i hovedstaden med to stop får ros fra både Finansminister, Bjarne Corydon, og Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager.

storybild

Københavns Kommunes plan om at udvide metrolinjen i hovedstaden med to stop får ros fra både Finansminister, Bjarne Corydon og Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager. (Billede: Polfoto)

Nyheden om, at metroen i København skal udbygges høster klapsalver fra Finansminister, Bjarne Corydon, og Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager.

Metroen får to nye stop: Pris 8,6 milliarder kroner
Metroen får to nye stop: Pris 8,6 milliarder kroner

De mener, at udvidelsen af metrolinjen for 8,6 milliarder kroner er en opgradering af den kollektive trafik:

- Det er centralt for regeringen at prioritere den kollektive trafik. En velfungerende kollektiv trafik sikrer mobilitet og modvirker trængsel og understøtter dermed et grundvilkår for vækst. Vi har med Togfonden DK lagt sporet for en massiv opgradering af banenettet til gavn for hele landet. Med etablering af en metro til Sydhavnen opgraderer vi den kollektive trafik i Hovedstadsområdet. Jeg er derfor rigtig glad for denne aftale med kommunen, udtaler Finansminister, Bjarne Corydon, i en pressemeddelelse, som metroxpress har fået tilsendt fra Københavns Kommune.

Metroulykke: Tabt betonklods var menneskelig fejl
Metroulykke: Tabt betonklods var menneskelig fejl

Med Sydhavnsmetroen vil flere centrale bydele i København blive koblet på metronetværket. Ifølge pressemeddelsen vil Sydhavnsmetroen være en afgrening fra den nye Metrocityring og fungere som en forlængelse af pendullinjen fra Nordhavnen til København H.

- Sydhavnslinjen vil dermed blive en integreret del af trafikken på Cityringen med direkte adgang til de mest centrale metro- og togstationer. Sydhavnsmetroen forventes at stå færdig i 2023, står der i pressemeddelelsen.

Firma bag københavnsk metro konkurs
Firma bag københavnsk metro konkurs

Ny metro skaber flere i arbejde
Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, er ligeledes glad for den nye metroudvidelse. Hun mener, at den kan være med til at skabe flere arbejdspladser:

- At vi hurtigere og mere fleksibelt kan få transporteret mennesker fra A til B er med til at skabe flere job og bedre velfærd. Og så betyder det også mindre spildtid i dagligdagen for både københavnere, pendlere og besøgende i København, så jeg er meget tilfreds med forslaget om at udbygge metroen, udtaler hun.

Det er regeringen og Københavns Kommune, som er blevet enige om metroplanen.

Aftalen skal godkendes af Borgerrepræsentationen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx