Af - 04/09-15 17:13

Syfilis boomer blandt byens bøsserSyfilis boomer blandt byens bøsser

På blot et år er antallet af syfilis-smittede københavnere mere end fordoblet. Bekymrende, lyder det fra Aidsfondet, der hæfter sig ved, at primært bøsser bliver smittet.

storybild

Syfilis er mest udbredt blandt mænd, der har sex med mænd, som stod for 90 procent af de registrerede tilfælde sidste år. (arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Antallet af danskere, der bliver smittet med syfilis, er på blot et år vokset med halvtreds procent, viser nye tal fra Statens Seruminstitut.

Værst ser det ud i Københavns by, hvor der i 2014 blev registreret i alt 270 tilfælde af syfilis. I 2013 var tallet blot 124, og der er dermed tale om mere end fordobling på blot et år.

- Det er virkelig en stor stigning, der kræver ekstra opmærksomhed og en øget kondomindsats, lyder det fra national chef hos Sex og Samfund, Marianne Lomholt.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Kønssygdommen er mest udbredt blandt mænd, der har sex med mænd, som står for 90 procent af de registrerede tilfælde.

- Det er bekymrende, for det indikerer jo, at flere bøsser ikke bruger kondom, lyder det fra Andy presseansvarlig hos Aidsfondet, Andy Grysbæk.

Tinder og Grindr skyld i sexsygdoms-epidemi
Tinder og Grindr skyld i sexsygdoms-epidemi

Han forklarer, at risikoen for at blive smittet med andre og mere alvorlige kønssygdomme som eksempelvis hiv vokser, hvis man er smittet med syfilis.

- Slimhinderne brydes ned og dermed bliver man mere modtagelig for at få andre kønssygdome, siger Andy Grysbæk.

Flere danskere får gonorré igen og igen
Flere danskere får gonorré igen og igen

Blandt de homoseksuelle mænd, der sidste år fik konstaterede syfilis, var lidt under hver fjerde i forvejen hiv-positiv.

- Nogle bøsser er måske blevet mere afslappede omkring kondom-brug, fordi de ved, at hiv i dag kan behandles så effektivt, at den hiv-smittede reelt ikke er smitsom, selvom man ikke beskytter sig med kondom, forklarer Andy Grysbæk.

LÆS OGSÅ: Koalaen kan være nøglen i kampen mod kønssygdom

LÆS OGSÅ: Derfor reklamerer 22-årige Ella med sin kønssygdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx