Af - 30/04-15 10:16

Næsthøjst i Europa: Dyr fornøjelse at se Dylan i KøbenhavnNæsthøjst i Europa: Dyr fornøjelse at se Dylan i København

Den billigste billet til en aften med Bob Dylan koster 900 kroner i København - og 257 kroner i Italien.

storybild

Det kræver et langt dybere indhug i opsparingen at se Bob Dylan i København end i eksempelvis Italien. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Du skal dybt ned i sparegrisen, hvis du vil med, når Bob Dylan giver koncert i Falkoner Salen til efteråret. Den billigste billet koster 900 kroner, mens en billet til sammen turné kan fås for 257 kroner i den italienske by Udine. Det viser en gennemgang af billetpriser, som DR Kultur har lavet, hvor det også fremgår, at gennemsnitsprisen i Europa for en billetpris til rocklegenden er 536 kroner, mens Norge topper listen med den nette sum af 1.200 kroner for den billigste Dylan-plads.

Prisforskellen skyldes primært, at arrangørerne spekulerer i, hvor meget koncertgængerne i de enkelte lande er villige til at betale, mener Fabian Holt, der forsker i musik og events på Roskilde Universitet.

- Arrangøren eller koncertbureauet giver normalt et bud til artistens manager, ud fra hvor meget de regner med, de kan sælge billetterne til. I de skandinaviske lande har man generelt en høj friværdi og velstand, og derfor sætter de prisen så højt, som de kan, siger han til DR Kultur.

Prisen for en aften i selskab med Bob Dylan er typisk dyrere her end sydpå, fordi nordiske koncerter er mere intime, forklarer Jesper Christensen, administrerende direktør i Live Nation, som arrangerer Dylans skandinaviske koncerter.

- Nu har jeg de sidste mange år været med til at arrangere Bob Dylan-koncerter, og der har vi fået den erfaring, at publikum her hellere vil opleve ham til en intimkoncert end i en stor arena. Honoraret til Bob Dylan er det samme, men i Falconer Salen skal det fordeles mellem 2.100 gæster, mens det i en arena skal fordeles mellem måske 15.000 gæster, siger han til DR og peger på, at billetprisen ville være lavere, hvis koncerten blev holdt i en arena.

Hvor går grænsen for, hvad du vil betale for en koncertbillet?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx