Af - 30/06-16 12:23

Niklas træner cyr-wheel på Sønder Boulevard: Jeg er ham tossen med ringenNiklas træner cyr-wheel på Sønder Boulevard: Jeg er ham tossen med ringen

Måske har du set ham på Sønder Boulevard? En mand, der kører rundt og rundt inde i et hjul? Mød ham her i metroxpress' kulørte københavnere-serie.

Det er sommer på Sønder Boulevard, og folk sidder med kaffe og pizza og hænger ud i solen. På et af træplateauerne står en mand og drejer rundt i et hjul. Med hovedet nedad, op igen, på et ben. Det er som en dans – bare i et hjul.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

En far kommer kørende med sin datter på en Christianiacykel. Hun beder ham om at stoppe. Er nysgerrig. For hvad er det lige manden i hjulet laver?

Hjulet hedder et cyr-wheel, og i to år har Niklas Levin, der er uddannet inden for moderne dans, dagligt brugt tid på at træne med hjulet. 30 sekunder af en YouTube-video vakte hans interesse – det var han nødt til at lære. Hovedingrediensen er at lege med balancen, men styrke og smidighed er også en fordel. Det er lidt en sport for de stædige typer, siger han.

Velkommen til Bobbys frisørsalon – vinder du i Nintendospil får du rabat
Velkommen til Bobbys frisørsalon – vinder du i Nintendospil får du rabat

- Jeg har tendens til køresyge, og i starten var det super nederen, fordi jeg nemt blev svimmel. Men det tog en uges tid at vænne sig af med, og nu bliver jeg stort set ikke svimmel længere. Gradvist som du bliver bedre, kan du køre flere og flere omgange med hjulet.

I starten var det grænseoverskidende at skulle rykke ud i offentligheden og tiltrække sig den opmærksomhed som hjulet giver, men han ville gerne træne udendørs. De nysgerrige øjne vænnede han sig langsomt til, og pludselig kom folk også hen og snakkede med ham.

Hjulet er en god undskyldning for at have en samtale med folk, og det er bare mega hyggeligt. Det er ikke rigtig noget folk kender, så derfor er de nysgerrige efter, hvad det er jeg laver.

TV: Skyler har Pisserenden tatoveret: Se ham fortælle om det her
TV: Skyler har Pisserenden tatoveret: Se ham fortælle om det her

Han oplever også, at folk genkender ham, eller har snakket med andre, der har fortalt om ham.

- Så er man lige pludselig den dér tosse, der står med en ring, griner han.

I starten gjorde han sig også overvejelser om, hvorvidt københavnerne ville synes, det var irriterende, at han optog plads med hjulet, men det slog ham, at det egentlig er positivt, at der også sker noget fysisk aktivt i byrummene – noget han gerne så mere af i København.

Vildt galleri: Sådan ser Vestebro ud efter monster-fest
Vildt galleri: Sådan ser Vestebro ud efter monster-fest

- Det kunne være fedt, hvis et sted som Islands Brygge blev brugt endnu mere til fysisk udfoldelse. Ligesom Venice Beach i Californien, hvor folk står på rulleskøjter, skater og så videre. Det er ikke så tit, du ser folk stiller sig op og danser eller dyrker yoga i byen, men det ville jo bare være mega fedt, hvis de gjorde.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx