Af - 09/06-15 09:48; Opdateret: 10/06-15 12:08

Spis middag med Søren Pind og Ida AukenSpis middag med Søren Pind og Ida Auken

På søndag kan du sætte dig til bords med ni forskellige politikere og nyde en fireretters middag. Formålet er at gøre politik og valgkampen mere ned på jorden.

storybild

Der vil være ni middagsborde, der hver har en politiker som vært. (Billede: Duy Vudinh)

Nu har du mulighed for at få en politiker i øjenhøjde – og samtidig spise dig mæt i en fireretters middag. På søndag inviterer organisationen Bite Me i samarbejde med kulturværkstedet KW3 til valgmiddag i en gammel villa.

- Jeg indså, at jeg aldrig har haft lyst til at deltage i de traditionelle valgarrangementer – og jeg kender flere, der har det på samme måde. Det er et demokratisk problem, så med middagen prøver vi at lave et event, der er mere nede på jorden, fortæller initiativtager Jonas Grøn.

Vælger du rød eller blå kaffe?
Vælger du rød eller blå kaffe?

Der vil være ni middagsborde, der hver har en politiker som vært. Mellem retterne skifter deltagerne bord, så du kan starte med at spise forret hos Søren Pind og slutte af med dessert hos Ida Auken. Atmosfæren bliver ligesom hos mor og far, hvor maden serveres på fade, og du høftligt skal ’be’ om sovsen’.

4.142.903 i Danmark må stemme ved folketingsvalget
4.142.903 i Danmark må stemme ved folketingsvalget

En af de politikere, du kan få til bords er Socialdemokratiets Yildiz Akdogan. Valgmiddagen er et af de arrangementer under valgkampen, hun har glædet sig mest til:

Det er et fedt koncept at mødes over god mad og tale under andre omstændigheder. Det giver mulighed for at diskutere politik på en mere uformel måde.

VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?
VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?

Hver politiker har desuden skulle vælge deres yndlingsfrugt, der så vil blive inkorporeret i maden. Yildiz Adkogan afslører, at hun har valgt granatæble. Det er et sjovt tvist, mener hun, da det også fortæller noget personligt om hende.

Og det er netop også tanken med middagen, forklarer Jonas Grøn:

- Jeg håber, at deltagerne får et mere personligt indblik i politik og måske også en relation til politikeren. Ved middagsbordet kan de både tale om politik, men også om ting i hverdagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx