Af - 01/12-16 22:10

Bander presser unge hjemløse til at blive pushereBander presser unge hjemløse til at blive pushere

Salget af hash efter lukningen af Pusherstreet spreder sig nu til gadens folk.

storybild

ARKIVFOTO 2013. (Billede: Scanpix)

I Københavns gader rekrutterer bande, især Nørrebro-banden Loyal to Familia, unge hjemløse og gør dem til hashpushere. Med vold og trusler bliver hjemløse holdt fast i en kriminel underverden.

Det skriver Berlingske fredag.

Problemet er vokset siden lukningen af Pusher Street. Værestedet Hellebros stifter og bestyrelsesformand Eva Riedel er en af dem, der mærker problemet på nærmeste hold.

- De er i en håbløs situation som hjemløse, og banderne lokker dem med hurtige penge, siger Eva Riedel til Berlingske.

Nattefrosten er sat ind: Nødherberg åbner før tid
Nattefrosten er sat ind: Nødherberg åbner før tid

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at give dem et alternativ. Flere af dem har været vidne til nogle ting, som har overskredet alle grænser for, hvad de kan være med til,« siger hun.

Hos Hjemløseenheden i Københavns Kommune genkender leder Steen Bo Pedersen problemet.

- De efterretninger, vi får på gadeplan, gør, at vi gerne vil råbe vagt i gevær. Efter skudepisoden på Christiania og alt det, der skete efterfølgende, har en form for obskur markedslogik hersket. Hvor handlen tidligere var styret og sat i system på Christiania, er salget nu blevet spredt ud, og det gør, at der er brug for flere hænder.

Det er især Nørrebro-banden Loyal to Familia, der i stigende grad rekrutterer blandt de her sårbare unge, og det skyldes også, at banden har fået en mere offensiv rolle ved blandt andet at udvide deres territorium, siger han til Berlingske.

Udlændinge på gaden kæmper for ikke at ligne hjemløse
Udlændinge på gaden kæmper for ikke at ligne hjemløse

Udsatte unge har altid været i risikozonen for at blive en del af bandemiljøer, men Hjemløseenheden oplever, at problemet vokser. Et sted mellem 12 og 15 af de unge, Hjemløseenheden er i berøring med, er inden for det seneste par måneder blevet rekrutteret af bander til at sælge hash. Tallet er formentlig langt større, da der er en del, som Hjemløseenheden ikke kender til, påpeger Steen Bo Pedersen,
Vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi Torben Svarrer har også hørt rygter fra miljøet om, at bander rekrutterer unge hjemløse og udsatte unge. Han bekræfter, at der er tale om banden Loyal to Familia.

Nyt pantsystem skal bremse udenlandske flaskesamlere
Nyt pantsystem skal bremse udenlandske flaskesamlere

- Men vi har ikke hørt, at det skulle foregå så systematisk, som Hjemløseenheden beskriver over for Berlingske. Vores udfordring er nemlig, at de her episoder meget sjældent kommer til politiets kendskab, og derfor har vi heller ikke det fulde billede, da de unge helst holder sig på afstand af politiet. Hvis det virkelig foregår så systematisk, så er det klart, at det skal stoppes hurtigst muligt, siger han til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Wesley var 13 år, da han endte på gaden i Danmark

LÆS OGSÅ: Organisationer advarer: Teenagere ender på gaden - 13-årig var hjemløs et år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx