Af - 19/03-14 10:53

Gammelt Windows-styresystem koster Region Hovedstaden 58 millionerGammelt Windows-styresystem koster Region Hovedstaden 58 millioner

Region Hovedstaden har ikke fået opgraderet deres it-system i tide og må derfor købe milliondyr løsning.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det viser sig at koste hovedstadens skatteborgere dyrt, at Region Hovedstaden ikke har kunnet udskifte it-systemet på de mange computere på sygehusene i tide.

Den 8. april er det nemlig slut med, at Microsoft automatisk vil lave opdateringer til det snart 13 år gamle styresystem Windows XP, som er det, der fortsat benyttes i regionen.

Massivt it-nedbrud: Alle sygehuse ramt
Massivt it-nedbrud: Alle sygehuse ramt

I stedet skal der fremover benyttes Windows 7, hvis systemerne skal fungere og ikke være udsat for eksempelvis hacker-angreb uden at have de nyeste sikkerhedsopdateringer.

Men it-udskiftningen kan tage halvandet år at fuldføre, og derfor har regionen indgået en aftale om forlænget support med Microsoft til en værdi af 58 millioner kroner.

Læger: Sløje it-systemer bringer patienterne i fare
Læger: Sløje it-systemer bringer patienterne i fare

Det skriver Version2.

IT-koks skabte kaos på sygehusene
IT-koks skabte kaos på sygehusene

- Region Hovedstaden har valgt at indgå en partnerskabsaftale med Microsoft, der sikrer hjælp til opgradering til Windows 7 i regionen og fortsat XP-support i hele perioden frem til, at opgraderingen er gennemført,«oplyser Region Hovedstadens Center for IMT i et e-mail-svar til Version2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx