Af - 04/04-14 11:25; Opdateret: 04/04-14 12:09

Bankformand trækker sig efter homoskandaleBankformand trækker sig efter homoskandale

En storm af kritik efter et kritisk høringssvar om navnet Regnbuepladsen får nu Spar Nord Københavns bankrådsformand Thomas Højlund til at trække sig.

storybild

Spar Nord uddelte i går 'regnbuesodavand' for at gå i dialog om navneskiftet på deres del af Rådhuspladsen.

Massiv kritik af et høringssvar om Spar Nords Københavns adresseændring fra Rådhuspladsen til Regnbuepladsen, hvor den lokale bankrådsformand, højesteretssagfører Thomas Højlund, i skarpe vendinger angreb Borgerrepræsentationen for at tilgodese homoseksuelle minoriteter, får nu selv samme Thomas Højlund til at trække sig fra sin post.

Spar Nord sagde undskyld med regnbuesodavand
Spar Nord sagde undskyld med regnbuesodavand

I en pressemeddelelse skriver den nordjyske storbank:

- Høringssvaret har de seneste dage givet anledning til tvivl om det værdisæt, som Spar Nord København og det øvrige Spar Nord bygger på. Med afsæt i høringssvaret er banken blevet beskyldt for at tage afstand fra homoseksuelle, og det er som følge heraf, at Thomas Højlund nu har besluttet at trække sig fra posten som bankrådsformand i Spar Nord København.

Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto
Nedgørende banksvar får politiker til at lukke sin konto

I Spar Nords direktion har administrerende direktør Lasse Nyby noteret sig Thomas Højlunds beslutning.

- Spar Nord er blevet tilskrevet holdninger til homoseksuelle, som vi slet ikke kan genkende. Vi er endda blevet beskyldt for at være homofobiske, og det kunne simpelthen ikke være mere forkert. Demokratiske værdier og mangfoldighed er netop en af styrkerne ved vores måde at drive bank på, og vi beklager, at det ikke er kommet ordentligt til udtryk i denne debat, siger Lasse Nyby.

Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand
Storbank trækker i land: Kom og få regnbuesodavand

- Høringssvaret fra Thomas Højlund har skabt en utilsigtet og rigtig ærgerlig tvivl om Spar Nords værdier, og jeg forstår og accepterer fuldt ud Thomas Højlunds beslutning om at trække sig som bankrådsformand i Spar Nord København, fortsætter han.

Spar Nord har oplevet massiv kritik på de sociale medier efter høringssvaret, som blandt andet stillede spørgsmålstegn ved, om minoriteten af benamputerede også fortjente at få en plads opkaldt efter sig. Den nu tidligere bankrådsformand skrev blandt andet:

Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os
Storbank svarer igen på homo-kritik: I misforstår os

- Det forekommer pinligt og useriøst, at et så stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans.

Det fik vrede brugere til at reagere på bankens Facebook-side:

- Taleban har ringet! De vil gerne have deres syn på seksualitet tilbage.

Storbank raser over at få adresse på homoplads
Storbank raser over at få adresse på homoplads

- Jeg ser, at I har kvababbelser over at have en filial på Regnbuepladsen. Kan det virkelig passe, at I ikke er klar over, at mindst 10 % af alle mennesker - også Jeres kunder - er homoseksuelle? Det er da at udvise en utrolig ignorans... FØJ, siger jeg bare!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Følg gyseren om nedrykning:...
bt.dk
Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx