Af - 17/04-16 17:25

Stressklinikker i København bugner af succesStressklinikker i København bugner af succes

Københavnerne strømmer til kommunens stressklinikker, der åbnede for et år siden. Flere hundrede har fået hjælp, men stadig flere hundrede står i kø for at få behandling.

storybild

København Kommunes stress-klinikker har haft travlt siden de åbnede i maj sidste år. (Billede: Polfoto)

Københavnerne er tilfredse med København Kommunes stressforløb.

Siden åbning af de fem stressklinikker i maj sidste år er over 850 stressede københavnere blevet henvist til behandling. 100 procent af dem er tilfredse med behandlingsforløbet og 91 procent har oplevet et markant fald i deres stressniveau.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det viser den første evaluering af Københavns fem stressklinikker, skriver TV 2 Lorry.

Simpelt trick kan hjælpe mod stress og tømmermænd
Simpelt trick kan hjælpe mod stress og tømmermænd

Københavns Kommune var sidste år den første kommune, der tilbød stressbehandling til deres borgere. Siden da er andre kommuner begyndt at tilbyde samme hjælp.

- Den psykiske sundhed er enormt afgørende for, at vi kan fungere i hverdagen. Hvis du er stresset, har du ikke det mentale overskud til at søge et arbejde eller tage dig af andre presserende problemer som fx en kronisk sygdom. Med stressklinikkerne er vi et skridt nærmere en ligestilling af den psykiske og fysiske sundhed, siger sundheds og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen (SF) i en pressemeddelelse.

17-årige Andrea: Stress og ensomhed fik mig til at droppe ud af gymnasiet
17-årige Andrea: Stress og ensomhed fik mig til at droppe ud af gymnasiet

Stress-klinikkernes store succes betyder også en lang ventetid for Københavnerne, der må vente i op til tre til fire måneder på behandling.

-Lige nu drukner stressklinikkerne nærmest i deres egen succes, og vi er nødt til at gøre noget for at bringe ventetiden ned. Jeg vil derfor gå til forhandlingerne om næste års budget i København med det forslag, at ordningen udvides, så vi i fremtiden kan hjælpe endnu flere borgere, som er ramt af stress, lyder det fra sundheds og omsorgsborgmesteren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx