Af - 21/09-16 09:07

Cecilie er ung mor: - Jeg var usikker på at skifte bleCecilie er ung mor: - Jeg var usikker på at skifte ble

‘Ung mor på vej’ er et projekt i Københavns Kommune, der støtter unge, udsatte mødre. En af dem, der har været med i projektet, er den unge mor Cecilie Lee Pedersen, som er blevet mere selvsikker ved at deltage.

storybild

Cecilie blev usikker, fordi hun i starten troede, at der var nogen, der vil tage datteren fra hende. (Billede: Amalie Abildgaard.)

“Fuck” var det første, dengang 19-årige Cecilie Lee Pedersen og hendes jævnaldrende kæreste tænkte, da de så graviditetstesten var positiv.

Cecilie og kæresten havde været sammen i fire måneder, og graviditeten var langt fra planlagt. Alligevel valgte de at beholde barnet, selvom Cecilie har følt sig usikker på at blive ung mor.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- I starten følte jeg ikke, jeg var en god mor. Jeg var usikker på alt, jeg gjorde, skifte ble, give hende tøj på, og får hun nok mad?, siger Cecilie, som i dag er 20 år og mor til Hailey på knap ni måneder.

Cecilie søgte hjælp til sin usikkerhed som nybagt mor og blev bekendt med projektet ‘Ung mor på vej’ hos sin jordemoder.

Københavns Kommune har sat støtte af til ‘Ung mor på vej’
Københavns Kommune har sat støtte af til ‘Ung mor på vej’

Cecilies familie havde svært ved at sluge, da hun fortalte hun var gravid og beholdte barnet.

Projektet ‘Ung mor på vej’ er et lokalt tilbud til unge mødre i København fra Mødrehjælpen. Cecilie beskriver det som en ung mødregruppe, hvor der også kommer en sundhedsplejerske og rådgiver.

Møderne holdes 14 gange og unge mødre samles under 25 år og kan snakke om udfordringer ved at få børn tidligt i livet. For Cecilie har det betydet, at hun nu er mere selvsikker.

- Nu tænker jeg, at jeg er en god mor, og der er ikke nogen, der skal sætte en finger på mig. Det er noget, vi har snakket om i gruppen for unge mødre, siger Cecilie, der har været til alle møderne, men stadig ses med andre mødre fra projektet.

Cecilie er stadig på barsel, men Hailey starter i vuggestuen om en måned, og så er planen, at Cecilie skal have en fuldtidsjob.

Til spørgsmålet om Cecilie skal have flere børn, svarer hun prompte.

Ja! Jeg vil gerne have alle de børn, jeg skal, inden jeg bliver 25


Cecilie vil gerne have to børn, mens kæresten vil gerne have tre.


LÆS OGSÅ: Tag en smuttur til storbyerne på seks minutter

LÆS OGSÅ: Populært værtshus ramt af omgående rygeforbud

LÆS OGSÅ: Boligmangel i Aarhus: Studerende bruger hemmeligt trick

LÆS OGSÅ: Boligmangel i København: Studerende bruger hemmeligt trick

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx