Af - 28/04-14 14:03

Enhedslistens unge dropper de voldeliges 1. majEnhedslistens unge dropper de voldeliges 1. maj

Socialistisk Ungdomsfront Hovedstaden trækker støtten til venstreradikal demonstration støttet af AFA, der tidligere har forsvaret politisk vold.

storybild

Maskerede antifascister har ved flere tidligere lejligheder været i clinch med kampklædte betjente. (Billede: Polfoto/Mogens Flindt/ARKIV)

Hovedstadsafdelingen af Enhedslistens ungdomsorganisation, Socialistisk Ungdomsfront (SUF), har droppet sin deltagelse i arrangementet Antikapitalistisk 1. maj i København.

1. maj-demonstrationen er indkaldt af Ungdomshuset og støttes blandt andre af Antifascistisk Aktion (AFA), der er kendt som en af de få danske politiske grupperinger, der ikke skyr politisk vold.

Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!
Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!

Men det er nu ikke politisk vold, der får SUF Hovedstaden til at trække sig fra arrangementet. De unge Enhedslisten-støtter siger i stedet farvel og tak på grund af de øvrige arrangørers kritik af Enhedslisten og fagbevægelsen.

- Vi er ikke enige i kritikken af Enhedslisten og LO. Derfor valgte vi at trække støtten til demonstrationen, udtaler en repræsentant ved navn Sebastian på SUF's hjemmeside.

Små 500 mennesker regner ifølge begivenheden på Facebook med at deltage i demonstrationen på torsdag, der afholdes i anledning af Arbejdernes Internationale Kampdag. På Facebook-begivenheden anklages LO blandt andet for at være pampere, mens Enhedslisten kritiseres for at holde hånden over regeringen.

Socialdemokrater jubler: Fløjteaktivist bliver fløjtet ud af DR Byen
Socialdemokrater jubler: Fløjteaktivist bliver fløjtet ud af DR Byen

- Mig bevidst er AFA enestående på den yderste danske venstrefløj, da det er den eneste gruppe, der åbenlyst anvender politisk vold som virkemiddel, har Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme, tidligere udtalt om gruppen.

- Hvis man bliver slået på - så slår man tilbage, har et medlem af AFA forklaret.

Udover at deltage i Antikapitalistisk 1. maj, er AFA også en del af arrangementet Antifascistisk 1. maj, der finder sted i selve Fælledparken i København, hvor en lang række forskellige grupper lige fra socialdemokrater til den yderste venstrefløj markerer arbejdernes kampdag. Ved den lejlighed har SUF også en bod, fremgår det af en Facebook-begivenhed.

LÆS OGSÅ: Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

EM-afbud: Danske stjerner trækker sig...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx