Af Fie West Madsen - 08/07-17 12:24

51-årig kvinde fandt et Kinderæg i hækken - så ringede hun til politiet51-årig kvinde fandt et Kinderæg i hækken - så ringede hun til politiet

En 51-årig kvinde fra Tikøb blev onsdag noget overrasket, da hun fandt et indpakket Kinderæg i sin hæk

storybild

En 51-årig kvinde fandt et kinderæg i sin hæk og blev mistænksom. (Billede: SØREN BIDSTRUP)

Kvinden havde tidligere hørt om eksempler på indbrudstyve, der lagde forskellige ting ved potentielle ofres hjem for at teste, om de nu var hjemme, og derfor blev hun mistænksom og ringede til politiet, da hun fandt chokoladeægget.

Det skriver TV 2 Lorry.

Kvinden vurderede, at Kinderægget i hendes hæk kunne være lagt netop der, så medsammensvorne tyve ved et indbrud vidste, hvor man skulle hente tyvekoster.

Efter kvindens anmeldelse, valgte Politiet dog ikke at sende en vogn til den 51-årige kvindes adresse, men anmeldelsen blev taget til efterretning af politiet, som generelt sætter pris på den slags henvendelser fra borgere - også selvom der ikke viser sig at ligge noget kriminelt bag.

Heldigvis viste Kinderægget i hækken sig tilsyneladende ikke at være forbundet med et indbrud, og Politikommissær Bjarne Vestergaard Olsen oplyser til Helsingør Dagblad, at der ikke har været nogen anmeldelser om fund af tyvekoster i området, siden den 51-årige kvindes anmeldelse.

Selvom Kinderægget tilsyneladende ikke var et led i en plan om at begå indbrud, så har tyve mange tricks i ærmet for at lure, om man er hjemme eller ej.

Her er et udpluk af tyvenes tricks, som Det Kriminalpræventive Råd tidligere har gjort opmærksom på:

  • Tyvene lægger en lille mønt foran hoveddøren. Er du ikke hjemme, så bliver mønten liggende. Metoden er ikke udbredt i Danmark, men kendt fra Norge.
  • Tyvene ringer på. Åbner du døren, så kommer der en søforklaring om, at man er gået forkert eller man spørger om vej eller lignende. Dog er langt fra alle tyve, så indiskrete, da de frygter at blive et 'kendt ansigt'
  • Tyvene flytter på ting i indkørslen, som blokerer for bilen. For eksempel lægger man en skovl, der hvor bilen skal køre ind. Bliver skovlen liggende, så er du muligvis på ferie og huset står ubeskyttet tilbage.
  • Tyvene tager skraldespanden og stiller ud på vejen. Den kører ikke ind af sig selv, så hvis den efter nogle dage stadig står på vejen, så er du sandsynligvis ikke hjemme.
  • Tyvene undersøger dit skrald efter tømning. Sørg for at naboen eller en anden på vejen smider lidt i din skraldespand, hvis du er væk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medier flår Liverpools synder midt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx