Af - 24/10-16 10:52; Opdateret: 24/10-16 11:33

Ny rapport: Danske regioner blandt de bedste i hele Europa at bo iNy rapport: Danske regioner blandt de bedste i hele Europa at bo i

Danmark er vant til at score højt på diverse lister - nu gælder det så også steder at bo. Ifølge en ny rapport er Region Hovestaden den tredjebedste region af bo i ud af samtlige 272 i Europa. Hele tre af vores fem regioner ligger i top-ti.

Bildstrecke im Grossformat »

Danmark kan lige nu - igen - sole sig i endnu en historie fra udlandet. EU-kommissionen har nemlig sammen med konsulentfirmaet Deloitte udgivet rapporten ‘European Social Progress Index’, der rangerer samtlige regioner i Europa over, hvilke der er bedst at bo i. Og her har Region Hovedstaden snuppet en flot tredjeplads.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Det er vanvittigt flot, at Hovedstadsområdet lander så flot i EU’s opgørelse over sociale fremskridt. Man skal huske på, at vi er oppe mod andre sociale og økonomiske sværvægtere i for eksempel Sverige, Finland og Holland, hvor man også har gjort social velstand til en førsteprioritet, siger partner i Deloitte Mette Lindgaard i en pressemeddelelse.

Københavnsk tattoofestival kæmpe hit i udlandet
Københavnsk tattoofestival kæmpe hit i udlandet

De to andre regioner er Region Midtjylland, der med en andenplads lægger sig lige foran Hovedstaden. Derudover er Region Nordjylland hoppet med op på top-ti med en sjetteplads.

I rapporten bliver samtlige regioner i hele Europa rangeret efter deres sociale udvikling, hvor faktorer som for eksempel frihed, korruption og tolerance spiller ind.

Udenlandsk nyhedsgigant lidt for forelsket i København
Udenlandsk nyhedsgigant lidt for forelsket i København

Den bedste region at bo i i Europa lige nu, er ifølge rapporten Övre Norrland i Sverige. En plads vi ikke har taget, da vi ifølge Mette Lindgaard lever lidt for godt og kæmper mere med livsstilssygdomme.

Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet
Nyt dansk supermarked hyldes i udlandet

Danske universiteter hitter i udlandet
Danske universiteter hitter i udlandet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx