Af - 09/09-14 20:01; Opdateret: 09/09-14 20:22

Det skal gaderne i den nye Carlsberg By heddeDet skal gaderne i den nye Carlsberg By hedde

Flaskegade og Tapperitorvet er blandt de første 12 vejnavne i den nye københavnske bydel.

storybild

12 nye navne er fundet til de første veje og gader i Carlsberg Byen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Flaskegade, Flaskehalsen, Gærtorvet og Humletorvet. Sådan lyder nogle af navnene på nye veje og pladser i Carlsberg Byen. Den nye bydel er stadig under opbygning, men 12 adresser er navngivet. De trækker alle på områdets historie med ølbrygning eller har reference til bryggeriets medarbejdere eller brygger Jacobsens forkærlighed for viden og kunst. Det skriver Politiken.

Borgerne skal finde Københavns mest utrygge steder
Borgerne skal finde Københavns mest utrygge steder

Carlsberg Byen vil over de kommende 10-15 år forvandle sig fra industrigrund til et nyt bykvarter mellem Vesterbro og Valby. Allerede næste år står en ny S-togstation klar, som får navnet Carlsberg Station, og selv om stationspladsen endnu ikke er færdig, er den allerede døbt Tapperitorvet.

Selv om alle navnene henviser til bryggeriets historie, vil de ikke virke antikverede, når bydelen studerende rykker ind på områdets kommende campus, mener navneforsker Line Sandst fra Københavns Universitet.

- Der kommer til at være en masse fredede bygninger i området, som minder en om, at der har været industri. Og så er det sådan med navne, at det bliver en form for konserveret sprog, der tit fortæller noget oprindeligt om området, siger hun til Politiken.

Hun påpeger, at bydelen får to gader opkaldt efter kvinder - noget Københavns Vejnavnenævn de seneste år har haft fokus på at flere københavnske veje bliver. Johanne Møllers Passage er opkaldt efter den kvindelige medarbejder, der var længst tid på bryggeriet - nemlig i 65 år fra 1889 til 1954 - og Franciska Clausens Plads opkaldt efter den surrealistiske kunstner.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx