Af - 18/04-16 07:47

Ældreboom i København frem til 2027Ældreboom i København frem til 2027

Der vil i de kommende år være flere ældre i det københavnske bybillede. - Det vil presse kommunens økonomi, lyder det fra sundhed- og omsorgborgmester.

storybild

Fra 2019 frem mod 2027 vil der være flere ældre i København. Arkivbilledet fra Øresundsvej i København. (Billede: Polfoto)

Med en gennemsnitsalder på 35,9 år har borgerne i København i dag landets laveste gennemsnitsalder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men inden for den næste årrække vil københavnerne opleve, at der kommer flere ældre i gadebilledet. Fra 2019 og frem mod 2027 forventes der en stigning i antallet af borgere over 80 år, viser en ny rapport fra Københavns Kommune.

- Vi har haft gode år, hvor faldende ældretal har betalt for stigende børnetal, men i årene frem bliver det en dobbelt udfordring, da vi får både flere ældre og flere børn, og det vil presse København Kommunes økonomi, siger København Kommunes sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

S vil have faste læger på plejehjem for at sikre bedre ældrepleje
S vil have faste læger på plejehjem for at sikre bedre ældrepleje

Ifølge overborgmester Frank Jensen (A) arbejder man benhårdt på at udvikle nye velfærdsteknologier og smarte digitale løsninger til de ældre.

- I København er behovet for for eksempel hjemmehjælpen større sammenlignet med en gennemsnitskommune, fordi rigtig mange ældre københavnere bor i lejlighed uden elevator, og det kræver ekstra hjælp i hverdagen, siger overborgmesteren der satser på at få 1.000 nye plejeboliger frem mod 2029.

Det stigende antal af ældre skyldes, at befolkningen i dag bliver ældre, og at de ældre bliver boende i København.

Hjemmet betyder meget for de ældre, så når man har fået etableret sig en base, vil man gerne blive boende. Når man først kommer op i 80 års alderen, er man mere hjemme og derfor betyder boligen rigtig meget.

Forklarer kultursociolog og direktør for Ensomme Gamles Værn Christine E. Swane.

Sundhedsvæsenet svigter de svageste ældre
Sundhedsvæsenet svigter de svageste ældre

Hos Ældre Sagen mener man ikke, at de flere ældre i byen vil blive et problem.

- Generelt vil der komme flere ældre i samfundet, men det er samtidig sådan, at vi skal arbejde længere, er sundere længere og har en bedre indkomst, så ser jeg det som noget København sagtens kan klare, siger Jens Højgaard, der er souschef i Ældre Sagen.

LÆS OGSÅ: Ældre Sagen efterlyser løft af kommunernes ældrepleje

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx