Af - 14/11-16 09:41

Universiteter brugte 26.000 på komiker til folkemødet: - Det hænger ikke sammen, mener ordførerUniversiteter brugte 26.000 på komiker til folkemødet: - Det hænger ikke sammen, mener ordfører

Københavns Universitet brugte over 92.000 kroner på Folkemødet på Bornholm , og sammen med DTU og CBS over 26.000 på ordstyreren.

storybild

Lasse Rimmer. (Billede: Esben Salling/Arkivfoto)

Københavns Universitet har på Folkemødet på Bornholm i år brugt 92.927,55 kroner. Derudover har de sammen med CBS og DTU splejset over 26.000 kroner for at hyre Lasse Rimmer som ordstyrer til et arrangement.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Universiteternes brug af penge møder kritik fra Venstre.

- Når man den ene dag bruger så mange penge på en komiker, og den næste dag hænger politikerne ud for ikke at ville give dem flere penge, så er der noget, der ikke hænger sammen, siger uddannelsesordfører, Jakob Engel-Schmidt, der siger, at han ved, at universiteterne i de fleste tilfælde forvalterne pengene fornuftigt.

-Men det her virker overflødigt, forklarer han.

Brugte 100.000 på folkemøde: 'Det er Roskilde-festival for embedsfolk'
Brugte 100.000 på folkemøde: 'Det er Roskilde-festival for embedsfolk'

Universitetet selv kan ikke se, at der skulle være problemer med forvaltningen af budgettet.

- Vi har flere år haft et arrangement, Science-slam, sammen med CBS og DTU, hvor der har været fuldt hus, og det er en meget populær måde at formidle forskning i en bred sammenhæng. KU har i den forbindelse brugt omkring 8000 kroner på Lasse Rimmer som ordstyrer. De penge, vurderer vi, er godt givet ud, siger vicedirektør for Københavns Universitet, Jasper Steen Winkel, og fortsætter:

- Vi forsøger at leve op til politikernes ønske om, at universiteterne skal formidle deres forskning, siger Jasper Steen Winkel, der forklarer, at det er et krav i universitetsloven.

De studerende bakker universitetet op.

30.000 unge skal diskutere politik til ungdomsfolkemøde
30.000 unge skal diskutere politik til ungdomsfolkemøde

- Jeg forstår godt, at man vælger at bruge de penge. Der er politikere, og mediernes opmærksomhed er rettet mod det sted, siger formand for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Malou Astrup Clemmensen.

Jasper Steen Winkel oplyser, at KU afholdt en politisk paneldebat til Folkemødet, hvor blandt andet Jakob Engel-Schmidt deltog.

Spytklat mod Kjærsgaard stjæler rampelyset på Folkemødet
Spytklat mod Kjærsgaard stjæler rampelyset på Folkemødet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx