Af - 02/06-16 15:43

Dj-ikon trodser kræftsygdom og spiller til DistortionDj-ikon trodser kræftsygdom og spiller til Distortion

Pladerne var egentlig lagt på hylden til fordel for pennen, men dj-ikonet Djuna Barnes vender alligevel tilbage til pulten under dagens gadefest på Vesterbro.

storybild

Djuna Barnes giver en sjælden optræden torsdag til Distortion. (Billede: PR)

Når de glade Distortion-gæster i dag indtager Vestebros gader, er det muligt at få et genhør med et af de helt store danske dj-ikoner.

Maria Gerhardt – kendt under sit dj-alias Djuna Barnes – optræder klokken 19.30 til Fat Berri’s Block Party på Mysundegade.

- Det er lang tid siden, jeg har spillet for så mange mennesker, så det bliver sjovt. Også for at se om jeg stadig kan finde ud af det.

Husker du ham, der tissede op ad politiet? Her er de bedste Distortion-billeder
Husker du ham, der tissede op ad politiet? Her er de bedste Distortion-billeder

Den 38-årige københavner har i mere end 10 år været her, der og allevegne i det danske klubmiljø. Med kælelavnet ’Nattens Dronning’ satte hun et gevaldigt præg på nattelivet og var for alvor med til at sætte Kødbyen på landkortet med sit store engagement på in-stedet Jolene.

I 2013 blev Maria Gerhardt ramt af brystkræft. Sygdommen har spredt sig og er i dag uhelbredelig, men det forhindrer ikke Djuna Barnes i at optræde.

Min tilstand er ok. Jeg er i behandling, får to forskellige typer kemoterapi. En herhjemme og en i tyskland. Derudover benytter jeg mig af forskellige alternative behandlinger. Som udgangspunkt går jeg kun ud, hvis jeg har det ok. Og Distortion falder godt i år.

Sol og øl til Distortion er en farlig kombi: Sådan undgår du at gå kold
Sol og øl til Distortion er en farlig kombi: Sådan undgår du at gå kold

I de seneste år har Maria Gerhardt foretaget et karriereskifte, hvor dj-pulten er blevet udskiftet med forfatterpennen. Værkerne ’Der bor Hollywoodstjerner på vejen’ og ’Amagermesteren’ har modtaget flotte anmeldelser – sidstnævnte fik endda Politikens Litteraturpris - og er også medvirkende til, at der efterhånden er langt imellem de forskellige dj-jobs.

- Jeg er forfatter nu, og jeg synes, det er langt finere at skrive bøger end at være dj. Det er også langt sværere, og det tager det meste af min tid. Jeg gider ikke stå på natklubber. Det keder mig, siger Marie Gerhardt, der dog stadig spiller til modeshows, bryllupper og særlige fester.

Artiklen fortsætter under billedet

Og præcis sådan én er festivlaen Distortion. Djuna Barnes har været på plakaten siden 2001 og var endda medarrangør i 2011 og 2012. Hun ser festival-bossen Thomas Fleurquin privat og betegner den legendariske morgenfest søndag på Refshaleøen – i år med tyske Superpitcher og Barnt – som ’den bedste fest i Danmark hele sommeren!’

Distortion-chefens perler: Fem fester du SKAL med til
Distortion-chefens perler: Fem fester du SKAL med til

Det håber Maria Gerhardt at opleve igen i år. Lørdag skal hun til Odense for at oplæse digte, men den kreative forfatter håber, at der er nok energi i kroppen til at svinge forbi Refshaleøen ud på de tidlige timer.

- Hvis lynet slår ned og giver mig superkræfter på tilbagevejen, kan det være, jeg tager en vogn fra Hovedbanegården og ud til Reshaleøen til Final Party.

QUIZ: Er det en Distortion-DJ eller et Joe & The Juice-produkt?
QUIZ: Er det en Distortion-DJ eller et Joe & The Juice-produkt?

Metroxpress dækker hele Distortion intensivt! Har du et godt tip, som vi bør se nærmere på, eller har du taget et genialt billede eller en video? Send det til os på rave@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx