Af KA - 27/03-14 08:08; Opdateret: 27/03-14 09:36

Havnetunnel i København kan bygges billigtHavnetunnel i København kan bygges billigt

Beregninger viser, at havnetunnel i København kan gøres 10 milliarder billigere end antaget

storybild

Transportminister Magnus Heunicke (S) ser lysere på en havnetunnel under Københavns Havn, nu prisen er lavere end først antaget. (Billede: polfoto)

Det kan blive 10 milliarder kroner billigere at bygge en havnetunnel under Københavns Havn end først antaget, skriver Børsen.

Ifølge avisen stammer de gode nyheder fra de strategiske transportanalyser, der blev sat i gang af VK-regering tilbage i 2009. Og nyheden skaber nu glæde hos både Dansk Industri, transportministeren og hos pensionskasserne, der er klar til at investere i byggeriet.

Sådan kan 27 milliarder kroner også bruges
Sådan kan 27 milliarder kroner også bruges

- I forhold til en havnetunnel, så er der nu barberet omkring 10 milliarder kroner af prisen, så vi kommer under 20 milliarder kroner. Det betyder altså noget for, hvor fornuftig investeringen er. Projektet er uomtvisteligt blevet mere interessant nu, siger transportminister Magnus Heunicke (S) til Børsen.

Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn
Nu lægger Mickey Mouse til i Københavns Havn

Det har hidtil forlydt at prisen for en havnetunnel i København var 27 milliarder kroner. Tunnelen har længe været en politisk varm kartoffel, hvor blandt andre De Radikale har modsat sig en lang havnetunnel og Enhedslisten helt ønskede at droppe tunnelen, mens de borgerlige og Socialdemokraterne stemte for.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx