Af - 04/09-13 11:15

Nu skal der bygges bogreoler i trafikkenNu skal der bygges bogreoler i trafikken

Frederiksberg Kommune vil oprette bogbørser, hvor folk kvit og frit kan bytte, give eller tage litteratur. I Gentofte er ideen indført med stor succes.

storybild

Bogbørs i Hellerup, hvor folk kan give og bytte bøger. (Billede: PR-foto)

De læselystne personer på Frederiksberg kan i fremtiden slentre ned ad kommunens gader og samtidig opdage ny litteratur. Med inspiration fra Tyskland er der planer om at opføre flere bogbørser, som er udendørs bogreoler, hvor alle har mulighed for at tage og give bøger.

- Man har måske en gammel bog, som man sætter i bogbørsen, og så kan man tage en anden. Det er en god måde at få ny og spændende litteratur, og samtidig øger vi måske interessen for at læse. Især for børn, som ser bogbørserne i bybilledet, siger idémand Morten Jung fra De Radikale på Frederiksberg.

Netop nu afventer kultur- og fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune et prisoverslag på opførelsen af bogbørserne, men i samarbejde med kommunens beskæftigelsescenter regner Morten Jung med, at der findes en billig løsning.

I Gentofte Kommune er bogbørser allerede en realitet. Her var man de første i landet til at indføre det tyske koncept. Billedkunstneren Signe Guttormsen og arkitekten Steen Pallsbøll har sammen udviklet kommunes bogbørser, som er meget mere end bare en reol.

- Vores bogbørser er specialdesignede som kunstværker i det offentlige rum, som samtidig har en funktion som mødested, der kan samle mennesker. Vi har gode erfaringer med bogbørserne, og til trods for de står til fri afbenyttelse hele dagen, har vi aldrig oplevet hærværk, fortæller projektkoordinator Aukje Ravn.

I Gentofte Kommune holder et frivilligt ambassadørkorps øje med bogbørserne, og ifølge Aukje Ravn er der udskiftning i bøgerne hver eneste dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Brandfolk vil være til stede hele...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx