Af Sebastian Kirk - 13/12-17 20:43

Kommunen skal spare: Slut med poser til hundelorte i KøbenhavnKommunen skal spare: Slut med poser til hundelorte i København

Fra 1. januar 2018 sparer Københavns Kommune de såkaldte hundeposer væk. Dårligt signal, mener borger.

storybild

Fremover skal hundeejere selv have poser med til deres hundes efterladenskaber i Københavns Kommune.

Der er få ting, der kan ødelægge en god dag, som når man kommer til at sætte skoen i en stor, blød hunde-hømhøm, mens man går en tur i den lokale park.

Heldigvis er der mange steder i landet opsat stativer med små plastikposer, som hundeejere kan bruge til at samle deres firbenede venners efterladenskaber op med. Men fra den 1. januar 2018 er den ordning slut i København. Det skriver TV 2/Lorry.

Der er simpelthen ikke råd til at betale de 500.000 kroner, det årligt koster at have sådanne stativer stående i landets hovedstad, fortæller Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (Ø) til mediet.

'Bortprioriteringen af hundeposerne er valgt for at kunne holde standarden på nogle af de områder, som er forvaltningens kerneopgaver, nemlig renhold, grøn pleje og vedligeholdelse af de offentlige legepladser,' lyder det i et skriftligt svar.

Centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen hos Københavns Kommune, Nikolaj Hvingtoft Hansen, har tidligere udtalt til Lorry, at man oplever, at der kommer flere og flere hunde i byen, og at det er umuligt for forvaltningen at følge med efterspørgslen.

Det er dog ikke noget argument for helt at fjerne hundeposerne - tværtimod, mener hundeejer Birger Andersen fra København, som TV 2/Lorry har været i kontakt med.

»Jeg synes, det er et dårligt signal at sende. Hvor tit har man ikke diskuteret, at København er en snavset by. Det gør mig egentligt vred. Hundeposerne er en del af byens renholdelse - og hver eneste hundelort, der reddes fra at ligge på jorden, er med til at hæve hygiejnen,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx