Af - 24/02-16 12:44; Opdateret: 24/02-16 14:04

TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerneTV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne

Bornholm, Sydsjælland og Vestjylland har fået deres første Michelin-stjerner. Håber er, at det kan være med til at skabe vækst, lyder det fra stjernekokkene.

Køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham er godt tilfreds med dagens 'stjernehøst'. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Klapsalverne var store i Louis XVI-salen på D'anglettere i København her til formiddag, da Michelin uddelte endnu flere af prestigefyldte stjerner til nordens bedste restauranter.

Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden
Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden

Som noget nyt i år havde den berømte madguide valgt at kaste stjerner efter restauranter uden for de større byer, hvilket viste sig at komme de restauranterne Kadeau, Henne Kirkeby Kro og Frederiksminde fra henholdsvis Bornholm, Vestjylland og Sydsjælland til gode.

Køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham, der tidligere har styret slagets gang på stribevis af store københavnske restauranter og hele to gange har vundet en Michelin-stjerne, før han byttede storbyen ud med provinsen, er et stort smil, da Metroxpress møder ham efter offentliggørelsen af Michelins 'New Nordic Guide 2016'.

- Det er fantastisk. Det betyder, at Vestjylland nu er med på det gastronomiske landkort. Kroen har været kendt i mange år som et skidegodt spisested, og nu har den så fået det endegyldige stempel, den har fortjent, siger Paul Cunningham.

Tre stjerner til Geranium: Det er guddommeligt stort
Tre stjerner til Geranium: Det er guddommeligt stort

Han håber samtidig, at Michelin-hædren kan være med til at komme også vestjyderne til gode.

- Det er mit mål, at vi kan være med til at skabe flere jobs til området, siger han.

Jonas Mikkelsen, der er køkkenchef på Frederiksminde ved Præstø på Sydsjælland har den samme ambition.

- Jeg håber, det kan være til at løfte vores område og være med til at trække flere mad-interesserede turister, som i forvejen besøger København, ned til vores egn og andre steder af landet. Det er jo masser af gode spisesteder rundt om i provinsen, siger Jonas Mikkelsen, der havde svært ved at holde tårerne tilbage, da Michelinguidens globale direktør Michael Ellis på pressekonferencen råbte navnet på hans restaurant op.

- Det er så sindsygt stort. Jeg har næsten ikke ord for det. Jeg glæder mig til at fejre det med drengene og pigerne på restauranten over en middag i aften, siger han.

Her er ALLE de danske Michelin-restauranter
Her er ALLE de danske Michelin-restauranter

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Svensk stjerne har mistet barn: 'Det...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx