Af - 18/12-15 08:33

Stor stigning: Så mange sigtes for at svindle med falsk pas i lufthavnenStor stigning: Så mange sigtes for at svindle med falsk pas i lufthavnen

Politiet sigter markant flere udlændinge med falske rejsedokumenter i Københavns Lufthavn.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

På bare fem år er antallet af udlændinge, som politiet sigter for at rejse med falske rejsedokumenter til eller fra Københavns Lufthavn, mere end tredoblet. Fra 74 sigtelser i 2010 til 255 sidste år, viser tal fra Københavns Politi, som metroxpress har søgt aktindsigt i.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Stigningen, der både dækker over sager med dokumentfalsk, og sager hvor folk er blevet taget i at bruge andre menneskers pas – det politiet kalder personelfalsk - hænger blandt andet sammen med den øgede flygtningestrøm, fortæller René Therming, leder politiets Dokumentafsnit i Københavns Lufthavn.

- Vi ser det både i sager med personer, der kommer til Danmark for at søge asyl, og i sager, hvor asylansøgere har fået afslag på asyl i Danmark eller et andet Schengen-land, og så forsøger at rejse videre til andre lande som England, Canada og USA via lufthavnen, siger René Therming.

ØV! Verdens mest ærgerlige navn afsløret som falsk
ØV! Verdens mest ærgerlige navn afsløret som falsk

Han forklarer, at svindlen varierer fra det helt åbenlyse til det mere avancerede.

- Noget af det er lige til at se med det blotte øje. Men andre gange er vi nødt til have det under mikroskop og særlige apparater for at afsløre det, siger han.

Den store stigning bekymrer Peter Skaarup, retsordfører og næstformand hos Dansk Folkeparti.

- Det skal vi se på med stor alvor. Det er velkendt, at økonomiske migranter, menneskesmuglere - og i værste fald terrorister - forsøger at udnytte dokumenter til at skaffe sig adgang til Europa og dermed også Danmark.

Sådan straffes grækere efter bombe-joke i lufthavnen
Sådan straffes grækere efter bombe-joke i lufthavnen

- Samtidig understreger tallene, at vi er nødt til at få øget politiets bemanding i lufthavnen, så vi kan kontrollere, hvem vi lukker ind, mener Peter Skaarup.

LÆS OGSÅ: Anklage: Bombe-joke i lufthavn kan koste grækere 66.000 kroner

LÆS OGSÅ: Pas på: Falske betjente er på spil i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx