Af - 07/07-14 10:33

10. klasser skal ikke længere være en del af folkeskolen10. klasser skal ikke længere være en del af folkeskolen

10. klasserne bør i fremtiden høre under ungdomsskolen, mener Københavns Kommune, der nu har sendt forslaget i høring

storybild

(Billede: Polfoto)

Efter 9 kommer 10. Men de to tal skal ikke nødvendigvis hænge sammen i fremtiden. Københavns Børne- og Ungdomsforvaltning lægger nu op til, at 10. klasse organiseres under ungdomsskolerne, og at de 10. klasser, der i dag ligger på folkeskolerne, også flyttes ud på erhvervsskoler eller gymnasier.

Borgere er bekymrede over forslag om nye skoledistrikter
Borgere er bekymrede over forslag om nye skoledistrikter

- 10. klassens rolle har ændret sig fra at være afslutningen på folkeskolen til at være begyndelsen på en ungdomsuddannelse. Vi skal have flere ind på erhvervsuddannelserne og organisatorisk må vi derfor have det bedste tilbud samlet set, siger Else Sommer, der er direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen. Hun tilføjer, at det ikke er en kritik af den måde, 10. klasse fungerer på i dag.

Men hos Københavns Lærerforening hilser man ikke forandringen velkommen.
- Det lyder så godt, at nu samler man det hele, men jeg tror ikke man får noget der er bedre end det vi har. Jeg lyder måske som en træt gammel mand, men hvorfor lave om på noget, der fungerer? siger formand Jan Trojaborg med henvsining til, at lærerne i forvejen står over for mange forandringer med folkeskolereformen.

Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler
Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler

Jan Andreasen (S), der sidder i børne- og ungdomsudvalget og er formand bestyrelsen i Ungdomsskolen i København, kan dog godt se det gode i, at bringe ungdomsskolerne i spil.

'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'
'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'

- Men jeg kan også godt forstå, at der sidder nogen på 10. klassescentrene (på folkeskolerne, red.) og er bekymrede. Jeg tror det er vigtigt, at praktikerne derude får lov at komme til orde i den her sag, så vi får det ordentligt belyst, før vi gør noget, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx