Af - 18/03-14 09:34; Opdateret: 18/03-14 09:54

Derfor må motorcyklister parkere gratisDerfor må motorcyklister parkere gratis

Få uger inden de brummende motorcykler for alvor indtager hovedstadens veje, peger alt på et sommerligt parkeringskaos.

storybild

(Billede: Arkivfoto)

Der er lagt op til massevis af motorcykler parkeret på rad og række, når det gode vejr lokker de tohjulede racere frem i løbet af marts og april.

Nye regler betyder nemlig, at motorcykler får lov til at holde i byens p-båse. Modsat tidligere skal de potente benzinslugere betale for det, men manglen på et oplagt sted at placere p-billetterne giver kommunens parkeringsvagter udfordringer.

Hver tiende morgentog mangler siddepladser
Hver tiende morgentog mangler siddepladser

- Vi kan ikke forlange, at de taper p-billeterne fast på motorcyklerne, så vi har et problem. Mens vi arbejder på en løsning, er vi ikke i stand til at håndhæve lovgivningen, siger Jesper Borch, specialkonsulent i København Kommunes center for parkering.

Det betyder med andre ord, at motorcykler kan holde gratis i alle byens parkeringsbåse, indtil der er fundet en løsning på, hvordan man kontrollerer, om en motorcyklist har betalt for sin parkering.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) mener, at p-problemet er opstået, fordi staten ikke har guidet kommunerne godt nok i de nye parkeringsregler:

Metroklagere tilbydes hotelværelser
Metroklagere tilbydes hotelværelser

- De nye regler for parkering skulle sikre et mere klart og entydigt regelsæt på tværs af kommunegrænserne. Det bakker jeg op om. Men så må staten også være i stand til at fortælle kommunerne, hvordan vi skal leve op til de nye regler. Ellers er det en ommer.

Forvirringen om de nye parkeringsregler får nu Liberal Alliances Llilian Parker Kaule til at tage politisk initiativ. Hun vil tage sagen op i Borgerrepræsentationen, så ingen får urimelige bøder.

Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash
Frank Jensen bruger 200.000 kroner på hash

- Kommunen skylder motorcyklister vished om, at de ikke bliver bonet for uretfærdige parkeringsbøder, før der er en løsning på problemet. Vi politikerne må tage et ansvar for at nye regler som denne, bliver rullet ud, så ingen borgere bliver klemt.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx