Af - 13/08-14 19:28

Metroen skruer ned for støjende højttalereMetroen skruer ned for støjende højttalere

Naboer til Bella Center metrostation kan igen sove med åbne vinduer.

storybild

Sundby Station er en af tre metrostationer, der har fået installeret nyt højttalersystem. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Beboere ved Bella Center Station kan igen sove med åbne vinduer om natten. Metroselskabet har installeret et nyt højttalersystem, der regulerer lyden på udkaldene, så naboerne ikke hvert femte minut kan høre meddelelser om sporarbejde og ændringer i køreplanen.

Metro-højtalere gjalder løs om natten
Metro-højtalere gjalder løs om natten

Metroxpress skrev i sidste uge, har flere naboer til metrostationen i Ørestad den seneste tid har fået spoleret deres nattesøvn af højlydte højttalerudkald, der natten igennem har runget ud fra stationen. Beskeden fra Metro Service lød, at et nyt højttalersystem, hvor lyden kan reguleres, først kunne installeres om nogle måneder. Men dagen efter blev et nyt system installeret på stationen.

- Problemet er løst. Vi laver stadig udkald, og der vil måske stadig være nogle, der vil kunne høre det, men det er vi nødt til af sikkerhedsmæssige årsager. Men det bliver meget bedre nu, for der vil være færre udkald og en lavere lydstyrke, siger Thuri Didriksen, HR Manager hos Metro Service.

Regeringen ville lave metrostation på Jagtvej 69
Regeringen ville lave metrostation på Jagtvej 69

De færre udkald skyldes, at arbejdet med at opføre perrondøre på de udendørs stationer er rykket videre, og der vil derfor være knap så mange meddelelser på netop Bella Center Station.

Det nye højttalersystem er sat op på Bella Center, Sundby og Lindevang metrostationer, hvor beboere har klaget over støj fra højttalerne.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx