Af Marc Nicholas Thygesen - 09/04-15 11:14; Opdateret: 09/04-15 11:52

Jødisk forretning i København ramt af hærværkJødisk forretning i København ramt af hærværk

Hærværksmand eller -mænd knuste rude og skrev "Jødesvin" på jødisk forretning i København.

En jødisk delikatesseforretning på Lyngbyvej i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk. Det oplyser vagtchef Carsten Reenberg fra Københavns Politi.

- Der er kastet en sten mod ruden til forretningen, men ruden er af en sådan kvalitet, at stenen ikke er gået igennem, siger vagtchefen.

Flere hundrede jødiske gravsteder vandaliseret i Frankrig
Flere hundrede jødiske gravsteder vandaliseret i Frankrig

Carsten Reenberg oplyser, at sagen nu er overgået til efterforskningsafdelingen hos Københavns Politi.

Meget tyder på, at der ikke er tale om et tilfældigt hærværk, men at det netop er forretningens jødiske islæt, der har motiveret gerningsmanden eller gerningsmændene. På forretningens facade var der nemlig også skrevet "Jødesvin".

K og DF kræver svar: Hvorfor beskyttede vi ikke jøderne?
K og DF kræver svar: Hvorfor beskyttede vi ikke jøderne?

Sikkerhed omkring jødiske institutioner og forretninger er skærpet efter skudangrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København i februar.

I marts oplyste Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en vurdering af terrortruslen mod Danmark, at navnlig jødiske mål er truet.

Politichef: Vi øgede jødesikkerhed efter Paris-terror
Politichef: Vi øgede jødesikkerhed efter Paris-terror

Siden skudangrebene i februar har politiet i København haft særlig fokus på at beskytte jødiske interesser, men er blevet kritiseret af Det Jødiske Samfund i Danmark for ikke at yde tilstrækkelig beskyttelse.

Navnlig den jødiske skole Carolineskolen har spillet en central rolle i debatten. I august var skolen udsat for hærværk, hvor der blev smadret ruder og malet graffiti.

En rapport har nævnt, at der sidste år var 53 tilfælde af antijødiske overfald eller trusler. Blandt andet udspillede der sig en anden episode omkring Carolineskolen, hvor nogle personer angiveligt udspionerede skolen og udpegede sikkerhedsudstyr såsom overvågningskameraer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx