Af - 13/09-13 12:51; Opdateret: 13/09-13 13:06

Billige ungdomsboliger på vej efter skole-besættelseBillige ungdomsboliger på vej efter skole-besættelse

I går aftes blev næste års budget for Københavns Kommune vedtaget, og det indeholder blandt andet penge til 605 nye ungdomsboliger.

storybild

Der er rift om pladserne på de københavnske kollegier, så nu bygger kommunen nye ungdomsboliger efter 17 års byggestop. (Billede: Polfoto/Martin Fælt/Gonzales Photo/arkiv)

Kun et par dage efter, at en gruppe unge studerende forgæves forsøgte at besætte en skole for at oprette et midlertidigt kollegium er hjælpen på vej til de tusindvis af boligsøgende unge københavnere.

Borgerrepræsentationen blev nemlig sent i går aftes enige om et budget, der blandt andet betyder, at der skal opføres flere billige ungdomsboliger.

- Der bliver bygget 605 nye ungdomsboliger i løbet af de næste par år, og de kommer til at koste cirka 3.500 kroner om måneden, så de er til at betale. Samlet det har vi det sidste års tid afsat penge til 1.000 nye ungdomsboliger, fortæller SF's budgetordfører Sisse Marie Welling.

LÆS OGSÅ: MX var med: Sådan foregik skolebesættelsen i KBH

Det kommer dog til at tage et par år, før de nye boliger er klar – så hvad skal de unge gøre i mellemtiden?

- Jeg er godt klar over, at der er et kæmpe problem lige nu, og rigtig mange står og har sindssygt svært ved at finde et sted at bo. Kortsigtet må de prøve at finde noget på anden vis, for eksempel fremleje, siger Sisse Marie Welling, der dog også lover, at kommunen ser på, om plejehjem kan omdannes til ungdomsboliger i takt med, at der bliver færre ældre i København.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sensationelt: Lyngby rykker ud af...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx