09/12-15 11:54; Opdateret: 09/12-15 15:28

Depressiv betjent får dom for brug af pusherkærestes pengeDepressiv betjent får dom for brug af pusherkærestes penge

Københavnsk betjent idømmes behandling for at have købt 14 campingvogne for penge tjent på salg af hash.

storybild

P-street tager kritikken til sig og vil ændre opførsel og udseende. Arbejdet begynder allerede torsdag. Vi kan fotografere visse af ændringerne. (Billede: Olesen Peter Hove)

En politimand fra Københavns Politi kom mildest talt på afveje, da han i 2008 forelskede sig i en kvinde fra Christiania.

Det viste sig nemlig, at mandens nye kæreste levede af at sælge hash, og sammen begyndte parret at bruge løs af de ulovligt tjente pusherpenge.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det erkendte den 55-årige betjent onsdag formiddag i Københavns Byret, og dermed kunne retssagen klares på under to timer. Planen var ellers, at den skulle vare tre dage.

Betjent erkender køb af 14 campingvogne for hashpenge
Betjent erkender køb af 14 campingvogne for hashpenge

Ved retsmødets start stod det hurtigt klart, at manden ikke havde det godt. Han lider af en svær depression, og derfor havde Retslægerådet anbefalet en behandlingsdom.

Både sagens anklager og forsvarer var enige i anbefalingen, og efter 10-15 minutters votering landede retten da også netop på en ambulant psykiatrisk behandlingsdom.

Det betyder, at den dømte som udgangspunkt kan blive boende derhjemme. Men at han jævnligt skal møde op på en psykiatrisk afdeling for at modtage behandling for sin lidelse.

Inden domsafsigelsen forklarede betjenten, at personlig gæld og en stormende forelskelse til pusheren fra Christiania var de primære årsager til, at en lovlydig borger og politiassistent pludselig blev kriminel.

- Hun har en meget stærk personlighed - grænsende til dominerende, sagde den tiltalte om sin tidligere kæreste.

- Til at starte med føler jeg ikke, at hun lægger pres på mig. Men det sker gradvist i takt med, at min personlige gæld vokser, forklarede han.

Blandt andet købte parret 14 campingvogne for 1,2 millioner kroner.

- Det begyndte med et ønske om at få en campingvogn selv. Men der er stor prisforskel i Danmark og Sverige, og der er gode penge at tjene, sagde betjenten.

Også flere biler, herunder en Volvo, blev der købt for pusherpengene.

- Men jeg har ikke fået en eneste krone ud af det. De er gået til at betale faste udgifter. Jeg stod med en gæld, sagde betjenten.

Manden var tiltalt for sammen med kæresten at have begået hæleri for mellem tre og fire millioner kroner. Dele af det kriminelle foretagende vil manden dog ikke stå ved.

Derfor endte det med en erkendelse af hæleri for 1,75 millioner kroner og for forsøg herpå for 1,5 millioner.

Den dømte valgte at modtage dommen, der ud over behandling lyder på konfiskation af 106.000 kroner, ligesom han skal betale sagens omkostninger.

Mandens tidligere kæreste blev i februar straffet med fængsel i to år og seks måneder. En dom, som hun har anket til landsretten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx