Af - 23/09-14 14:34; Opdateret: 23/09-14 15:51

Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’

700 studieboliger forventes at stå klar på det nedlagte godsbaneareal ved Nørrebro Station til studiestart 2017.

storybild

Planerne for det nedlagte godsbaneareal mellem Lygten og Mjølnerparken ved Nørrebro Station. (Billede: PR-foto)

700 studerende kan se frem til at kunne flytte i studiebolig på Nørrebro til studiestart 2017.

Som metroxpress tidligere har skrevet, har et dansk pensionsselskab vist interesse i at bygge et 29 etager højt studiebolig-byggeri på det nedlagte godsbaneareal ved Nørrebro Station, og i dag har Danica Pension meddelt, at selskabet har købt arealet og forventer at have boligerne klar om knap tre år.

København vil bygge 100 meter højt 'studentertårn'
København vil bygge 100 meter højt 'studentertårn'

Boligområdet kommer til at bestå af et 29 etager højt hus og syv huse på mellem syv og 12 etager. Bygningerne får sammenhængende stueplan og fælles taghave øverst.

Ejendomschef og projektansvarlig Christian E. Olsson fra Danica Pension forventer stor interesse fra Københavns boligsøgende studerende.

Borgere raser over højhusplaner på Nørrebro
Borgere raser over højhusplaner på Nørrebro

- København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste fem år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste fem år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo. Det viser en markedsundersøgelse vi har gennemført, hvor 500 studerende er blevet interviewet om deres behov og prioriteter med hensyn til bolig. Vores bevæggrund for ejendomsinvesteringen til en lille milliard kroner er et stabilt afkast mange år frem til glæde for vores pensionskunders opsparing, siger Christian E. Olsson i en pressemeddelelse.

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal
Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

Københavns Kommune gennemførte ellers tidligere på året en høring af projektet, før det var kendt, at Danica stod bag projektet. Ved høringens afslutning var 36 af 48 høringssvar kritiske over byggeriet.

Flere pegede blandt andet på, at Nørrebro i forvejen er et af Københavns tættest bebyggede områder, og at et højhus vil kaste for meget skygge over et i forvejen meget lidt grønt område.

Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej
Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej

- Vi vil miste hele den åbne fornemmelse, der er nu. Mjølnerparken og Den Sorte Plads vil sandsynligvis miste al aftensolen. Og det er ellers en plads folk bruger, fordi der er sol, sagde Signe Emilie Bech Christensen, der bor i området, dengang til metroxpress.

Hun gik derfor sammen med flere andre personer om en underskriftindsamling mod projektet, som 302 personer i skrivende stund har sat deres navn på.

SKAT-bygning bliver til ungdomsboliger
SKAT-bygning bliver til ungdomsboliger

Formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard var ved høringens start positiv over projektet, da han mener, der er behov for bedre boligforhold for unge.

Boligerne i de otte bygninger kommer til at variere fra kollegieværelser med fælleskøkken til etværelses lejligheder på 40 kvadratmeter og og fireværelses lejligheder på 95 kvadratmeter.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx