Af LAURA RODE NYGAARD - 08/04-17 17:23

Isabels veninde stod i flammer på københavnsk natklub: Det var som at være med i en filmIsabels veninde stod i flammer på københavnsk natklub: Det var som at være med i en film

Flammerne slikkede om armen på Isabel Jensens veninde, da loftet over dansegulvet på en københavns natklub natten til lørdag pludselig stod i brand, og ildkugler regnede ned over gæsterne. Nu fortæller den 27-årige natklubgæst om den forfærdelige nat.

storybild

Isabel Jensen var på Penthouse, da hendes veninde pludselig stod i flammer. (Billede: Jonas Sivkær Pettersen og privat)

Lørdag formiddag, dagen derpå, er både Isabel Jensen og hendes veninde stærkt chokerede. De beskriver oplevelsen på natklubben Penthouse i indre København som 'urealistisk'. Som om de var med i en film. Men stor smertende brandsår på venindens krop vidner om, at ulykken var ganske virkelig.

Klokken havde for længst passeret midnat, da Isabel Jensen og hendes veninde, som ikke ønsker at stå frem med navn, betrådte dansegulvet på københavnerklubben Penthouse. Temaet for aftenens fest var 'Flying shiny balls', og i et stort net spændt ud over hele dansegulvet havde man lagt hundredvis af bordtennisbolde, som lå og lyste og reflekterede klubbens psykedeliske UV-lys.

Klamt! Er dette den mest arrogante backpacker nogensinde?
Klamt! Er dette den mest arrogante backpacker nogensinde?

Musikken var lige så høj som stemningen - men alligevel kunne pigerne pludselig høre, at noget ikke var, som det skulle være. Og det viste sig hurtigt, at der var gået ild i de yderst brandbare bolde.

»Pludselig hører vi sådan en underlig syden. Det næste jeg mærker er faktisk bare denne her voldsomme varme, og jeg ser en masse lys. Så drypper smeltet plastik pludselig ned og rammer min venindes arm, som der åbenbart bare går ild i. Hun ruller rundt på gulvet for at få slukket ilden, indtil der kommer en, som jeg tror er bartender på stedet, og hjælper med at slukke ilden,« siger Isabel Jensen til BT.

Mand troede, at han fløj til Sydney: Så opdagede han, at noget var helt galt
Mand troede, at han fløj til Sydney: Så opdagede han, at noget var helt galt

»Alle inde på Penthouse går i panik, og alle skubber til hinanden. Jeg tror, jeg går lidt i chok i det øjeblik, for det næste jeg husker er faktisk bare, at jeg står ude foran Penthouse og ikke kan finde dem, jeg var sammen med. Så ser jeg min veninde komme ud gennem døren, og vi går direkte hen til en ambulance, som holder ude foran, og bliver kørt til Rigshospitalet. Min veninde har både første-, anden- pg tredjegradsforbrænding på arm og ryg.«

Veninden har ikke lyst til at stå frem med navn og billede, men Isabel Jensen fortæller, at det først lige er gået op for hende, hvad der er sket. At hun er i chok og ikke kan andet end at tude.

»Vi var på Rigshospitalet i et par timer, hvor hun skulle skylles med vand, hvorefter hun fik en forbinding på. Hun er nu hjemme hos sin mor og far,« siger Isabel Jensen.

Isabel Jensens veninde fik både første- anden- og tredjegradsforbrændinger på arm og ryg.

Det er endnu ikke blevet bekræftet, hvad der gik forud for branden. Men BT har hørt fra flere, der fortæller, at en cigaret blev kastet fra førstesalen på klubben og ramte bordtennisboldene, som lynhurtigt gik op i flammer. Et andet vidne, som BT har talt med, kunne fortælle om en eksplosion efterfulgt at stikflammer på fire til seks meter, hvorefter ildkuglerne faldt fra himlen.

Efter Stockholm-angrebet: Svensk kronprinsesse brød sammen på tv
Efter Stockholm-angrebet: Svensk kronprinsesse brød sammen på tv

Københavns Politi ønsker ikke at kommentere sagen eller rygterne om brandårsagen, så længe efterforskningen pågår, men Isabel Jensen har ligeledes hørt, at en cigaret skulle have antændt det hele. Det få hende dog ikke til at kritisere natklubben for manglende sikkerhed.

»Jeg synes, personalet var hurtige til at få folk ud, men når det så er sagt, så følte jeg stadig, at der var en del kaos, som de ikke kunne håndtere. Men jeg bebrejder dem ikke, at det er sket. Det var en ulykke, og jeg tror ikke, nogen kunne have forudset, at dette ville ske.«

Medie: Mistænkt bag Stockholm-angreb flygtede med tog
Medie: Mistænkt bag Stockholm-angreb flygtede med tog

Politiet fik anmeldelsen om branden kl. 3.11. Da BT var forbi natklubben kort før klokken seks lørdag morgen, blev der stadig arbejdet på stedet, mens de mange evakuerede gæster stod ude foran indhyllede i tæpper.

Var man til stede på klubben og måtte efterlade sit overtøj i garderoben under evakueringen, kan man komme og hente det lørdag mellem kl. 18 og 21, oplyser Penthouse på Facebook.

BTMX arbejder på en kommentar fra Penthouse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx