Af - 11/05-16 07:50; Opdateret: 11/05-16 09:20

'Nørrebro hører under sharia': Unge lømler hærger og afpresser værtshuse'Nørrebro hører under sharia': Unge lømler hærger og afpresser værtshuse

En gruppe unge kom forleden ind på Cafe Heimdal og råbte, at 'Nørrebro hører under sharia', og at der ikke må drikkes alkohol. De har også kastet kanonslag og brosten ind i værtshusene.

storybild

(Billede: Scanpix/Benita Marcussen/ARKIVFOTO)

En gruppe unge mennesker hærger på Nørrebro i København, hvor de begår hærværk og udsætter mindst to værtshuse for trusler, chikane og afpresning.

Det skriver Radio24syv, der har talt med tre værtshusejere og ansatte, der står frem og fortæller om, hvor­dan grup­pen af unge kaster kanonslag ind af døren, bro­sten gen­nem vin­du­erne eller cyk­ler mod ruderne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- For nylig kom nogle unge mænd ind på baren og råbte, at alle gæster skulle for­lade ste­det. De råbte så, at ste­det til­hø­rer dem, og at Nør­re­bro hører under sha­ria, så der ikke måtte drik­kes alko­hol, lyder det fra Heidi Dyr­ne­sli fra Café Heim­dal ved Nør­re­bro Sta­tion.

Ejer af værtshuset Mucki Bar, Bir­gitte Fis­cher, for­tæl­ler, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det vil have mindst 60.000 kroner i ”beskyt­tel­ses­penge”.

Bil og lastbil kolliderer på motorvej uden for København
Bil og lastbil kolliderer på motorvej uden for København

Hun ejer værtshuset sammen med sin mand, Moham­med Ahmed, der har mødt gruppen af unge en dag, hvor de spurgte ham, hvornår han kommer med pengene. Parret tror, at truslerne og chikanen har til formål at køre dem trætte.

- Den ene dag kom­mer de ind bare for at for­tælle os, at de hol­der øje med os, og andre dage bli­ver der kastet cyk­ler mod vores vin­duer. Nogle gange optræ­der de maske­rede, og alle er utrygge, siger Bir­gitte Fis­cher til Radio24syv.

- Vi bli­ver bange, og sær­ligt vores gæster synes, det er ube­ha­ge­ligt. For nylig blev der kastet en bro­sten gen­nem vin­duet, mens der sad gæster ved bor­det lige under vin­duet. Bro­ste­nen kunne have ramt dem, og alt glas­set spl­in­trede jo indad mod gæsterne, lyder det fra Bir­gitte Fis­cher.

73-årig forsvundet under gåtur i Vallensbæk
73-årig forsvundet under gåtur i Vallensbæk

Radio24syv's journalister fik øje på gruppen i forbindelse med et besøg på Mucki Bar, og de blev bedt om at ”skride ad hel­vede til”, da de forsøgte at komme i kontakt med gruppen. Muham­med Ahmed har også oplevet deres truende adfærd.

- De har også flået døren op og råbt, at de vil nakke mig, finde mig eller flå mig levende. De har jo ikke gjort noget mod os endnu, men vi er da bange for, at de en dag gør alvor af trus­lerne, siger Muham­med Ahmed.

Peter fik ondt i testiklerne og skrev et læserbrev til Frank Jensen - det hjalp!
Peter fik ondt i testiklerne og skrev et læserbrev til Frank Jensen - det hjalp!

LÆS OGSÅ: Borgere i Hovedstaden frygter terror - men de ruster sig ikke mod den

LÆS OGSÅ: Tragisk: Så voldsom var X Factor-stjernes ulykke

LÆS OGSÅ: To personer ramt af tog på stationer i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx