Af - 28/04-14 08:32

Anbragte unge har massive hashproblemerAnbragte unge har massive hashproblemer

Hashrygning er hverdag blandt de unge på Københavns døgninstitutioner.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Man tænder en joint for at slappe af. Sådan er det blandt mange unge på Københavns Kommunes døginstitutioner for børn og unge. Det afslører en ny undersøgelse lavet af kommunen selv blandt 280 ansatte på 15 af kommunens døgninstitutioner.

Her fortæller otte ud af ti ansatte, at de flere gange hver uge støder på anbragte unge, der ryger hash, og at problemer med hash langt overskygger problemer med alkohol. Dertil kommer at 38,6 procent af alle anbragte unge har prøvet at ryge hash, når de er 15 år. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Undersøgelsen viser, at hashrygning på døgninstitutioner nærmest må betragtes som normaliseret. Hashrygning er et endnu større problem, end vi havde troet, og selvom vi har arbejdet med problemet i mange år, er vi nødt til at tage det endnu mere alvorligt og skærpe indsatsen, siger Københavns socialborgmester, Jesper Christensen (S) til Kristeligt Dagblad.

Straffeattester forhindrer helt unge i at få job
Straffeattester forhindrer helt unge i at få job

Og hash er en alvorligt trussel for netop denne gruppe unge, siger Henrik Rune Holst, leder af døgninstitutionen Den Flyvende Hollænder, der er en af initiativtagerne til undersøgelsen.

- Formentlig skader hash rent fysisk ikke de unge mere end alkohol, hvis de undgår hashpsykoser. Men for denne gruppe er hash et langt større problem, fordi det skader deres evne til at lære noget nyt, at agere socialt ansvarligt og at opretholde en almindelig døgnrytme. Dermed blokerer hashen for lige præcis det, vi mener, det er allervigtigst at arbejde med, forklarer han til Kristeligt Dagblad.

Fordommen lever: Pigerne rapser, drengene ryger hash
Fordommen lever: Pigerne rapser, drengene ryger hash

Han tilføjer, at de unge på institutionerne i forvejen kæmper med en omtumlet familiebaggrund, faglige problemer i skolen og kriminalitet.

Både Henrik Rune Holst og en faglig ekspert på området råder nu til, at personalet uddannes bedre til at arbejde med hashproblematikkerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx