Af - 29/04-14 11:22

Dansetrinene overtager byenDansetrinene overtager byen

Squaredance, hip-hop og ballet overtager København. I dag er det ‘Dansens dag’, og det betyder dansearrangementer over alt i byen.

storybild

Dans til sidste års Dansens dag. (Billede: PR-foto)

Hvis du i løbet af i dag pludselig befinder dig i en flash mob mellem 200 skoleelever, der synkrondanser et sted i København, er der ikke noget underligt i det. I dag er det ‘Dansens dag’, derfor bliver der danset igennem mange steder i byen.

VIDEO: 300 børn bryder pludseligt ud i dans
VIDEO: 300 børn bryder pludseligt ud i dans

De dansende skolebørn hænger sammen med, at København er en af de fem kommuner, Dansens dag har udnævnt til ‘Dance Attack Kommune’. I den forbindelse er københavnske folkeskoleelever fra 0. til 9. klasse er blevet undervist i Årets Dans af professionelle dansere. Den vil de danse i dag til fire flash mobs rundt omkring i byen.

- Det er en dag, hvor vi fejrer dans og sætter fokus på mangfoldighed og viser, at dans kan være mange ting. Derfor har vi prøvet af få folk til at lave mange offentlige arrangementer. Der sker rigtig mange ting i København, så man kan både tage ud og se på dans eller dans selv, siger Anna Krarup, der er projektleder på ‘Dansens dag’.

Hun fremhæver blandt andet, at man kan opleve en lang række forskellige optrædener, hvor både amatører og professionelle danser alt fra ballet til tango fra klokken 15 til 19.30 på en scene på Nytorv i Indre By.

Nu kan du få din egen have på Vesterbro
Nu kan du få din egen have på Vesterbro

Anna Krarup vil gerne have, at københavnerne opdager, at dans er en motionsfokus, hvor det fysiske er i centrum.

- Samtidig med at dans er en kunstform, er det også en motionsform, hvor der ikke kun er fokus på det fysiske. Med dans får man også velvære og samvær, og det betyder ligeså meget, siger Anna Krarup.

Her
kan man få et overblik over, hvor og hvornår der er arrangementer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx